S4S reloadItt olvashatjátok a Pistivel

készült első (!) interjút:
1. Vágjunk is bele, hogy vagy most ítélet után? 

Megvagyok , köszönöm, készülünk a másodfokra, hiszen óriási igazságtalanság történt.

2. Tudjuk, hogy átkerültél máshova, de milyen volt az előző hely, ahol eltöltötted az elmúlt 4 évet? 

Az előző hely börtönviszonylatokhoz képest elfogadható volt. Speciális fogvatartottként kiemelten figyeltek rám, a felügyelet normális volt. Sajnos ha bezárják az embert, abban a pillanatban elveszíti a jogát a szabadsághoz és ez rengeteg kellemetlenséggel jár. Furcsa, hogy az ajtón belül nincsen kilincs, mindenre engedélyt kell kérni, rácsos sétaudvaron sétáltam, ahol az eget sem láthattam tisztán, a napfény alig ért, stb…. Ennek ellenére bírható volt a dolog, azóta az „új” helyemről is elszállítottak egy újabb helyre, ami viszont szinte a XX. század eleji körülmények között tart. Például nincsen a zárkában meleg víz, ami gondolhatjátok mekkora probléma, ha az ember 23 órát be van zárva egy lyukba…..de sajnos most ez van, ezt kell tűrni, hiszen más választás nincsen..

3. Kikkel ültél egy cellában? Mesélj róluk, hogyan viszonyultak hozzád, te hozzájuk? 

Sokféle emberrel voltam, ügyvédtől kezdve gyermekorvoson, rendőrön, rablón, gyilkoson át szinte mindenkivel, akit beengedtek a zárkámba. Probléma összesen három emberrel volt a négy év alatt, de az is megoldódott. Hogyan viszonyultak hozzám? Nem bántottak, ha arra vagytok kíváncsiak. Voltam másfél hónapot egyedül, az volt a legjobb!

4. Őrökkel volt valami konfliktusod, esetleg jó viszonyban voltál velük? 

Többnyire jól kijövök az őrökkel, nem nagyon volt atrocitásom. Egyszer egy cigány őr ( ilyen is van ) megkérdezte: „Voltál már megverve? – Mondom: „Nem!” – Erre ő: „Majd leszel!” Hát igen, nem volt egy nagy IQ bajnok , de hát seggfejnek is kell lennie valakinek, elvégre börtönben vagyok.

5. Cigányok részéről ért valamilyen atrocitás bent? 

Szokásos mutogatások , szájkaraték a cigányoktól , semmi komoly.

6. Szakácsként milyen a koszt? 

Höhö… A koszt! Általában rossz , de valamikor ehetetlen  Kiégett az ízvilágom, ha kiengednek eszek egy csülökpörit anyámnál . Néha feljavítom a kaját „börtön módon”. Régebben tudtam főzni , de most nem lehet sajnos.

7. Vannak érdekes sztorik bent, amit megosztanál velünk? 

Huhhhh.. most megfogtál! Azon kívül , hogy az elmúlt négy év alatt gyökeresen megváltozott körülöttünk minden sajnos nem sok érdekes történhet veled a börtönben.

8. Mi tartja benned a lelket? 

Köszönöm, jól viselem, de csak azért, mert a családom és a barátaim ( Ti ) tartják bennem a lelket. Én csak azt tudom nektek nyújtani cserébe, hogy kitartok és nem adom fel!

9. Milyen volt a rajtaütés Debrecenben, hogy élted meg?

Az nagyon kemény volt, nem mindennap teperi le két kommandós az embert és nyom géppisztolyt a tarkójába.. De utána zsákot húztak a fejemre, begyömöszöltek egy autóba és elraboltak Debrecenből. Egész héten dolgoztam, ( szezon volt ) kurva fáradt voltam , napokig csak pislogtam azon , hogy mi is történt. Az előállításomnál fogyasztottam el életem legrosszabb kávéját, ami koffeinmentes, cikória lötty volt…

10. Valóban voltál az elején cigánnyal egy cellában?

Igen , meg most is olyannal, akinek cigány felesége és gyerekei vannak. Úgy érzem , hogy időnként kóstolgat a BV. , hátha rosszul reagálok. De az is lehet, hogy paranoiás lettem az évek alatt.

11. Mivel telnek a napjaid? 

Most lassan telnek a napok, amúgy edzek hetente hat napot, olvasok, TV-t nézek , alszok , néha játszom. Olyan mintha kint lennék, csak bent vagyok és itt nem sok nő van… 

12. Milyen volt látni a barátaidat egy-egy tárgyaláson? 

Nagyon jó, feltöltött! Sajnos személyesen nem ölelhettem meg őket, mert nem engedték. Gyertek másodfokra és gyertek még többen!!

13. A bíró sokszor tűnt cinikusnak és rosszindulatúnak..ezt te hogy látod? 

A bíró….holnap reggelig mesélhetnék erről a ’40-50-es éveket idéző koncepciós eljárásról, ahol a bíró ügyészebb volt az ügyésznél…úgy éreztem magam, mintha újra életre kelne a népbíróság, egyszemélyes népbíró és ítéletvégrehajtó Dr. Miszori László tanácselnök, aki mellett a tanács többi tagja meg sem szólalhatott szinte. Igen , rosszindulatú volt, cinikus, gúnyos, hisztis. Tomboltak benne a feminim hormonok és nem mellesleg úgy remegett a keze, mint egy idült alkoholistának. Talán nem véletlen. Az a pletyka járta, hogy erősen iszik és párkapcsolatban él az egyik férfi bírósági alkalmazottal …. No comment!

14. Valahogy tudtatok kommunikálni a testvéreddel és Dezsővel?

A bírónő engedélyezte, hogy a tárgyalási szünetekben beszélhessünk. Tartottuk egymásban az erőt, tesómnak kicsit nehezebb, hiszen négy éves kislánya van és így dupla büntetés a bezárt élet.

15. Milyen volt látni a KBH-ás besúgó Csontost? 

Csontost látni olyan érzés volt, mint amikor az ember ránéz egy halom trágyára. De örömmel közölhetem azokkal, akik hozzám hasonlóan utálják, hogy látható az arcán a gyötrelem és a kezdődő őrület vegyes jelei, mint például, motyog magában , rángatózik az arcizma, dörzsöli a kezét. Az biztos, hogy nem erre számított, a barátai nem ezt ígérték neki. Mindent magának köszönhet, meg mi is neki ezt a helyzetet. A bűnszervezetet – amit még az ügyész sem kért a vádbeszédében – megállapította a bíró ( ezzel jócskán túllépte a hatáskörét ) , ezt csak is kizárólag magának köszönheti Csontos, hisz az ő vallomására fog támaszkodni a bíró az ítélet indoklásában. 

16. Az üggyel kapcsolatban akarsz-e valamit mondani? 

Igen! Nem öltem meg senkit és nem is akartam, erre semmiféle konkrét bizonyíték nincs. Szomorú vagyok, hogy ebben az országban még ezt is meg lehet tenni. Ez hát a kiválasztott nép bosszúja! De nem adjuk fel, mindenhová elmegyünk, ahová csak lehet, ez most az életünk részévé vált.

17. A költözés hogyan sikerült? El tudtál vinni minden személyes dolgod ?

Azóta már újból költöztem ( és azt mondták, hogy most már ez így is lesz, beszólnak , pakolás, költözés ) , nem egyszerű, sok a cuccom. Most is ott hagytam a ruháim egy részét, majd utánam küldik állítólag.

18. Te mit főznél, ha lenne rá lehetőséged? Vagy mire vágysz legjobban?

Heheh..sok finomságot , de először is csülök valamilyen formában. Végülis mindegy lenne, hogyan készül el.

19. Ha nem akarsz, ne válaszolj. de mit vársz a másodfoktól?

Hatályon kívül helyezésre és megismételt eljárásra fellebbeztünk. A másodfoktól tehát azt várom, hogy az elsőfokú eljárás hibáit orvosolva ismételtesse meg az elsőfokú eljárást. Ez csak a bírósági szakra vonatkozik.

20. Mire gondolsz a legtöbbet?

Szabadságot, igazságot! Rendbe rakni az életemet, ami most romokban hever. Erre gondolok nagyon sokat.

21. Üzennél valamit zárómondatként?

Igen,nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget,támogatást amit kaptam tőletek!!!