Miskolcra telepíti át a Bosch

 hildesheimi üzeméből az önindító gyártás nagy részét 2018-ig, így a németországi telephelyen 400 munkahely szűnik meg – közölte kedden a Bosch egyik szóvivője.

 

A német Handelsblatt írása szerint a világ legnagyobb autóipari beszállítója részben az európai autópiac csökkenésével és a jelentős árversennyel magyarázza, hogy az alsó-szászországi üzemben a jelenlegi 3500-as munkavállalói létszámot 2018-ig 400-zal tervezik csökkenteni, miközben a gyártás egy részét az olcsóbb munkaerőnek köszönhetően hatékonyabban működő miskolci önindítókat előállító gyárba helyeznék át. A Bosch jelenleg több mint 120 ezer embert foglalkoztat mintegy 80 gyárában. Hildesheimben 3500 ember dolgozik, közülük 1350-en az önindítókat előállító részlegen.
A Bosch 2018-ig az önindító gyártás egy részének áttelepítését tervezi Miskolcra a németországi hildesheimi gyárból – erősítette meg az Észak-Magyarország érdeklődésére a hírt dr. Ficzere Ferenc, a Bosch csoport jogi és kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a miskolci autóipari gyár terveiben 2014-re kismértékű beruházás szerepel, amely ugyanígy kismértékű létszámnövekedést jelent. A további időszakra vonatkozó változásokat nagyban befolyásolja az európai gazdaság fejlődése, így azt nehéz előre megbecsülni