Dr. Kiss János (Fidesz) frakcióvezető: „Ízlelgessük

 a számokat. 3,5 milliárd forint, ami rendelkezésre áll és 1 milliárd Taos pénz, illetve 350 millió forint. Azaz közel 5 milliárd forint jön Miskolcra, így ez minden idők legnagyobb sportfejlesztése Miskolcon.” A frakcióvezető úgy véli, hogy a baloldalnak és az ahhoz köthető baloldali sajtónak – fogalmazott – csalódnia kellett, hiszen azt terjesztették, nem jön ennyi pénz Miskolcra.
Dr. Simon Gábor (MSZP): „Értem Kiss János frusztrációját. Öt percig beszélt, abból négy percig a szocialistákat szidta. A frusztráció oka, hogy a miskolciak tudják, a stadionért eddig mi tettünk valamit. Látják a naposoldalt, a világítást, a felújított klubházat. Ezek tények. Most arról van szó, hogy öt hónap múlva választás lesz. Bejelentik, 1,75 milliárd szerepel fejlesztésre, illetve 2015-re ugyanennyi. De ez még nincs elfogadva. Ebből azt csinálni, hogy minden idők legnagyobb fejlesztése lesz. Ha végignézzük a fejlesztéseket, a legnagyobb Népstadion, utána Fradi pálya, majd követi debreceni. A miskolci stadion bekerülési költsége vetekszik a felcsúti stadionnal. Míg a szombathelyi közel 10 milliárdot kap. Ha ezt a sort nézzük, nem kedvező a kép. Önök eddig még semmit nem tettek a diósgyőri stadionért, de a választás előtt ígérgetnek. De kívánom, sikerüljenek a tervek. Ha bármilyen fejlesztés lesz, szurkolóként örülni fogok.”
Dr. Zsiga Marcell alpolgármester: „2004-2006 alatt 394 millióért újították fel a klubházat, 490 milliót fizettek ki a naposoldalért. Önök ezt kampányidőszakban építették, úgy, hogy nem volt kifizetve. Önök 900 milliót fordítottak stadionfejlesztésre, úgy, hogy az utolsó számlákat Kriza Ákos fizette ki.”
Fedor Vilmos feltette a kérdést, kinek higgyen, Kiss Jánosnak, vagy Cser-Palkovics Andrásnak, Szombathely polgármesterének. „A polgármester ugyanis azt mondta, minden idők legnagyobb atlétikai beruházása valósul meg Szombathelyen 700 millió forintból, Kiss János szerint itt valósul meg a legnagyobb ilyen beruházás, 350 millió forintból” – mondta. boon.hu

 

 

.hu