A cigányvajda lenyúlta a cigányokat 16 millióval – most a bíróság elítélte!

Sikkasztásért ítélték el

a fővajdát Kállai Csabát. A bíróságon most az is kiderült, hogy a cigányvajda már korábban is többször el lett ítélve különböző bűncselekmények miatt.
Kállai Csabát (a kép jobb oldalán fehér kalapban. Archív fotó)már többször ítélték el csalásért, garázdaságért és testi sértés miatt.
Világraszóló beiktatási ceremóniát és tisztességet ígért roma vezetőknek

 

 

 Kállai Csaba (46), akit 2006-ban avattak a magyar cigányok országos vajdájává.
Pénzt vett át a címre jelentkezőktől a cigány vajda. Az átvett összegért cserébe a nagy buli helyett egy műanyagszalaggal átkötött papírt kaptak az emberek.
A fővajda két évet kapott négy évre felfüggesztve, társát, Rostás Farkas Györgyöt másfél évre ítélte a bíróság.
A két cigány büntetését a bíróság felfüggesztette.

 

 

 

Kállai Csaba 2006-ban hatalmas fényűző ceremónián lett országos fővajda, bár tisztségét a hivatalos romaszervezetek egyáltalán nem ismerték el.

A Vajdahunyadvárba hazudott ceremóniából nem lett semmi, de a pénzt sem adta vissza a jelentkezőknek a cigány vajda.
Korábban első fokon bizonyítottság hiányában felmentő ítélet született már a két férfi ügyében, de most a másodfokú bíróság megismételte az eljárást és a büntetés mellett arra is kötelezték őket, hogy harminc napon belül a sértettek számára 16 milliós összeget fizessék vissza.

2009-08-30 09:39:00

Hetedhét országra szóló lagzi: 16 éves lányt vett el a vajda fia

Az újszászi származású romavezér, Kállai Csaba valóban megadta a romalakodalom módját.

Újszászról indultak szombaton délután három órakor a huszárok, a lovashintók, a 15 méteres limuzin és a nászmenettel megrakott zsírverdák, hogy hetedhét országra kürtöljék: nősül az országos cigányvajda fia. A cigány hagyományoknak megfelelően óriási felhajtással zajlott a ceremónia. A Hold utcában felállított sátor alól szólt a cigánymuzsika, miközben rokonok, ismerősök, barátok, vagy csak a mindenhol sertepertélő kíváncsiskodók jöttek-mentek — látszólag teljesen rendezetlenül — a takaros portán. Úgy háromnegyed négykor a vajda felemelte botját, s ez volt a jel az indulásra.

 

 

 

 

Kállai Csaba legkisebbik fia, a 18 esztendős Tamás — a hintón jobbján egy koszorúslánnyal — aranyöltönyben indult a szomszédos utcába a nászmenet kíséretében a 16 esztendős lányért, az egyébként miskolci születésű, szintén aranyruhába bújtatott Lakatos Valériáért (a fiatalok állítólag egy vajdatalálkozón ismerkedtek meg egymással, s ugye hát elébb a szemek, utána közvetlenül a szívek is a másikat kutatták. Épp odáig, hogy esküvő lett a dologból…).

Miután Valéria is kapott maga alá egy hintót, így már a huszáros felvezetéssel — no és a rend kedvéért egy rendőrségi gépkocsit követve — közösen vették az irányt az újszászi római katolikus templomba — no persze, a színes rakottszoknyás nőkkel és elsősorban fehéröltönyös férfiakkal zsúfolt nászmenettel egyetemben. Az Úr házánál már a város érdeklődő része is részese lett a tolongásnak és a zsibongásnak, ami egyébként ugyancsak ősi hagyománya már a romakultúrának. 

— Gratulálunk a fiának! Kérem, árulja már el, mennyibe kerül önnek a fia boldogsága? — fordultunk Kállai Csabához. A vajda azonban ügyesen és cseppet sem haragosan tért ki a számtani pontossággal mért érdeklődés elől.

— Tamás boldogsága nekem egy egész életbe kerül — mondta, majd elmosolyodva annyit fűzött a válaszhoz: — Vajdatársaim, barátaim és a rokonok segítségével intéztük el a lagzit.

— És a dunántúli vajdák eljönnek-e? — kérdeztük, utalva arra, hogy a Nyugat-magyarországi romavezérek nem fogadják el Kállai Csabát országos vajdavezérnek.

— Nézze, én mindenkit meghívtam, s azok mind el is jönnek, mert ez nálunk így szokás. A romatörvénnyel nem szabad viccelni! — tette hozzá.

Abban minden szociológus, jogvédő és egyéb szakértő egyetért, azokban az országokban, ahol a vajdáknak szava van, s hitele a romák között, ott balhé is kevesebb van. Kállai Csaba pedig többször is hangoztatta már, egyik célja épp az, hogy erős kezű vajdaként kívánja elejét lehet venni a kisebbség és a többség viszálykodásának.

Azt, hogy a Dunántúlról érkeztek-e romavezérek, a nagy színes felhajtásban nem lehetett észrevenni. Miképp azt sem, hogy ahogy a meghívóban is szerepelt, Indiából, Bangladeshből, Amerikából, Franciországból, Dubaiból, Romániából és Moszkvából is érkeztek e nagy napra vendégek. Újszászon mindenesetre csupán egy-két ismeretlen rendszámtáblával felszerelt kocsit láttunk.

Lajosmizsére — ahol az esküvő sava-borsa, „legzsírosabb” fejezete zajlott — már nem kísértük el a lakodalmas menetet. A Tanya csárdában a templomi szertartásnál vélhetően nagyobb csinnadratta zajlott. A jelentések szerint a vőlegény ide helikopterrel érkezett, s a vasárnapra is átnyúló táncos mulatságot kétórásra tervezett ajándékátadások, mennyasszonytáncok, tűzijátékok, s neves művészek fellépései töltötték, illetve még töltik ki. No hát ennyi! Éljen az ifjú pár

szoljon.hu