Városlőd, 2013. október 19.

 Baleset helyszíne, ahol a városlődi rali egyik versenyautója a nézők közé rohant a Veszprém megyei településen 2013. október 19-én. A balesetben hatan megsérültek, egyikük életveszélyesen, ketten súlyosan. – © MTI Fotó: Nagy LajosVároslőd, 2013. október 19., szombat (MTI) – Hatra emelkedett a szombati városlődi ralin megsérültek száma – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat megyei mentésirányítója az MTI-t. A rendőrség kora esti közleménye szerint egy versenyautó a kordonon kívül álló nézők közé csapódott.

 

 

 

Lattenstein János a mentőszolgálat megyei mentésirányítója elmondta: egy férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek a veszprémi kórházba. Két férfit súlyos, illetve könnyű sérülésekkel ugyancsak a veszprémi kórházba vittek mentőautón, míg az ajkai kórházba hárman kerültek: egy-egy férfi súlyos, illetve könnyű sérüléssel, valamint egy nő könnyű sérüléssel.

A rendőrség kora esti közleményében pontosította korábbi közlését, e szerint a versenyautó nem egy vendéglátóhely teraszán tartózkodó, hanem a kordonon kívül álló nézők közé csapódott, miután a versenypálya szakaszát képező Kossuth utcában, eddig ismeretlen okból irányíthatatlanná vált.

Az Ajkai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.