Fontos, hogy Miskolcon

 minél több zöld felület legyen – ezzel kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Pfliegler Péter alpolgármester. Ahol bejelentette, a város pályázatot ír ki a függőleges felületek – falak, támfalak, kerítések, homlokzatok – növényesítésére.

 

 

 

Tavasszal már volt egy hasonló pályázat, akkor a város legzöldebb homlokzatát keresték. A díjazott homlokzatok fotói a városháza aulájában jelenleg is megtekinthetők.

A zöldítést most segíti is az önkormányzat. „Azt szeretnénk, ha főleg olyan területekkel pályáznának, ahol még nincs növényesítés. Hogy legyen, ahhoz a város – a pályázat keretében – nyújt segítséget. 9200 tő, hét fajta futónövényt – például borostyánt, vadszőlőt, futórózsát osztunk ki a jelentkezők között” – sorolta az alpolgármester.

Pályázási feltétel: egyrészt az ingatlan tulajdonosának hozzájárulása, illetve az, hogy a zöld felületet 5 évig fenntartsa a pályázó. Az alpolgármester azt is elmondta, a jelentkezési határidő november 18.-a, ha többen jelentkeznek, mint amennyi növény van, akkor lezárják a pályázatot.

Jelentkezni lehet elektronikus úton: avuzem@miskolcph.hu címen, vagy személyesen, illetve postai úton, a városháza címén.

Jelige: Zöld homlokzatok létrehozása Miskolc 2013.

A pályázási feltételek a miskolc.hu weboldalon megtalálhatóak.