A vizsgálat véget ért,  ennek

az eredménye az, hogy az intézet visszavonta a kérdéses kutatást. Íme, dr. Fazekas Csaba erről szóló keddi közleménye, változtatás nélkül:

 

„Az elmúlt hónapokban a Politikatudományi Intézet keretei között egyetemi hallgatók közvélemény-kutatást végeztek Miskolcon dr. Zárug Péter Farkas egyetemi adjunktus kollégánk vezetésével. A közvélemény-kutatással kapcsolatosan számos kommentár jelent meg a sajtóban, és ez a munka – legnagyobb sajnálatunkra – aktuálpolitikai (pártpolitikai) felhangokat is kapott.

Ennél azonban jóval fontosabb számunkra, hogy a közvélemény-kutatással kapcsolatosan több, súlyos szakmai kifogás is megfogalmazódott. Szeretnénk leszögezni, hogy a programban részt vevő kollégáink, hallgatóink legjobb tudásuk szerint, jelentős idő- és energiaráfordítással, korrekt módon végezték el munkájukat.

 

 

 

A Politikatudományi Intézetben mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a politika, a közélet tudományát mindig is szakmai alapon végezzük, oktató- és kutató munkánkban semmilyen aktuál-, párt- vagy egyéb politikai szempont ne érvényesülhessen, és mindez ilyen célokra ne is legyen felhasználható. Ezért amellett, hogy ezt a kutatást visszavontuk, ígéretet tettünk arra, hogy lehetőségeink szerint fogunk egy új, hasonló tartalmú, de még körültekintőbben előkészített kutatást indítani, ezzel is jelezve, hogy intézetünkben mindenkor fontosnak tartottuk az igényes szakmai munkát, publikálást, konferencián való részvételeket, stb.

Dr. Fazekas Csaba egyetemi docens
a ME BTK Politikatudományi Intézetének igazgatója”