Pert nyert egy devizahiteles az

 OTP bankkal szemben. Az ítélet és annak indoklása is lapunkhoz került. Ezek szerint akár azonnal 14 százalékkal csökkenhet a törlesztőrészlete a felperesnek, sőt az eddigi befizetéseinek nagy része is visszajár. Kiszámoltuk, hogy pontosan mit jelenthet a már jogerős ítélet.

 

 

„A jogerős döntés értelmében csak akkora törlesztőrészletet kell fizetniük Léhmann ügyfeleinek, mint amennyit a szerződés megkötésének időpontjában fizettek; a korábbi fizetések pedig vagy a futamidő végén kerülnek elszámolásra, vagy akkor, amikor a bank valamiféle eljárást kezdeményez azért, mert ez az állapot neki nem tetszik.” – áll az ítéletet elemző cikkekben. Pedig ez teljesen nem igaz, a kezünkbe jutott ítélet szerint csak a kamatváltozások miatt megemelkedett törlesztőrészlet rész jár vissza.

Tehát valójában nem a szerződéskori törlesztőrészletetről van szó, hanem a szerződéskori kamattal számoltról. A különbség a devizahitelek az árfolyamváltozásból jön, ami sokkal nagyobb, mint a kamatváltozásból eredő. De még így is közel 14 százalékkal csökkenhet most a törlesztőrészlete a pernyertesnek. penzcentrum.hu