Marianna KissAkkor tegyük egy kicsit tisztába a hírt

, mert éppen ott álltunk a piros lámpa miatt, úgy 10 percet! Az Avas felől gurultunk az egyetem-tapolcai elágazás felé, délután volt!!!
Annyit láttam, hogy egy földön fekvő férfit többen is próbálnak újra éleszteni, majd mikor a lámpa váltott, újabb „élesztők” jöttek… Az egyik akkorákat ütött a földön fekvő férfira, hogy gondolom, szegycsont törés nélkül nem úszta meg! Ezalatt se mentőt, se rendőrt nem láttam közeledni, pedig Hejőcsaba felé, ott állt egy rendőrségi furgon, gondolom a meccs miatt, nem messze az elágazástól… Mielőtt bárkinek eszébe jut, hogy megkérdezze, én miért nem szálltam ki, kérdezheti attól a 20-30 autóstól is, akik haladtak tovább, látva, hogy már jó néhányan vannak a férfi körül… Ezen kívül még mentségemre szolgál, hogy nem vagyok jártas az újraélesztésben.
Miután a forgalom miatt tovább kellett haladnunk, csak reméltem, hogy valakinek sikerül a beavatkozás, ugyanis először egy fiatal férfi próbálkozott, majd egyre többen álltak meg, gondolom közöttük volt a Csiba úr is.
Remélem, hogy a férfi felépül, mert nagyon nyomasztó volt látni a történteket és a tehetetlenségem is dühít, úgyhogy beiratkozom egy elsősegély tanfolyamra!
Még annyit, jó volt látni, hogy többen megállnak és próbálnak segíteni! És nagy szerencse, hogy volt valaki, aki értett is valamennyit az újraélesztéshez! Mindemellett volt olyan is, aki csak állt és úgy magyarázott azoknak, akik a férfi fölé hajolva tették a dolgukat…