Életfogytiglani büntetést kaphat Nyerges

 Zoltán, ha jogerősen is elítélik Páva Zsolt lányának brutális megtámadásáért. A három csapás törvény értelmében az erőszakos bűnelkövetőt harmadik bűncselekménye után köteles a bíróság életfogytiglanra ítélni.
Márpedig úgy tűnik: a cigány srác ismét ugyanazt a borzalmat művelte, mint korábban már két alkalommal. Eddig a hivatalos rendőrségi és ügyészségi kommunikáció arról szólt, hogy a polgármester húszéves lányát súlyosan bántalmazta és kifosztotta „Ny. Zoltán”.
A pécsi polgármester a támadás után elsőként adott ki közleményt, amelyben cáfolta az erőszakot: „…szexuális zaklatás szándékával megtámadta a lányomat, aki szerencsére képes volt védekezni, így sikerült megakadályoznia a legrosszabbat, ami egy nővel történhet.”
Ám az ügyet tárgyaló Kaposvári Törvényszék honlapján megjelent a tárgyalási jegyzék, amelyből kiderül: a férfinak erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt kell felelnie.  . Áldozata jogi képviselője zárt tárgyalást kért, hogy minél kevesebb részlet kerüljön nyilvánosságra.
Páva Zsolt lányát egy budapesti ügyvéd, Pelle Andrea képviseli. Ő védte többek között Farkas Péter olimpikont és Geréb Ágnest is. Az ügyvéd nem akart nyilatkozni, azt sem árulta el, hogy miért őt bízta meg a pécsi polgármester és családja. Azt elismerte, hogy ő indítványozta a zárt tárgyalást.
Nyerges Zoltán április 5-én hajnalban a nyílt utcán támadta meg Páva Zsolt lányát. A fiatal nő a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd gyalog indult haza. A férfi követte és megtámadta, eltörte az arccsontját, az orrát, letépte a ruháját, majd a vád szerint meg is erőszakolta.
A támadás után a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste a „férfit”. Nyerges Zoltán a kilenc napos hajsza után feladta magát a rendőrségen.
(Borsonline nyomán)