Sem egyetemi diplomája, sem akkreditált doktori fokozata nincs a zöldhatóság vezetőjének

A kormany.hu oldalon hosszú idő

után nyilvánosságra hozták (PDF) az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatójának önéletrajzát, amely egyértelműen bizonyítja: korábban helyesen állítottuk, hogy egyetemi diplomája és akkreditált doktori fokozata sincs a zöldhatóság vezetőjének.

 

A hatóság működésével és a főigazgató hiányos végzettségével kapcsolatban felmerült kifogásokról korábban a HVG és az Atlatszo.hu is cikket írt.(itt és itt ) A Parlamentben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez számos kérdést intéztek az ügyben és Jávor Benedek országgyűlési képviselő a blogján is több bejegyzésben részletezi az esetet. Fazekas miniszter nyilatkozataiban többször is kiállt Tolnainé mellett, akit 2012 márciusában állami kitüntetéssel is elismert. Az OKVTF főigazgatója a nevét a mai napig Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalinként írja alá, annak ellenére, hogy a most közzétett önéletrajzából egyértelmű, amit már korábban is sejtettünk: nemcsak a doktori cím nem járna a főigazgatónak, de egyetemi végzettsége sincs. A Magyar Nemzetnek korábban adott interjúban a névhasználat kapcsán egyébként Tolnainé azt mondta: egy okmányirodai elírás miatt kénytelen „dr”-t a neve elé tenni.

„Mivel más diplomám is van, nekem erre a diplomára és a vele járó címekre nem volt szükségem. Nem az volt a fontos, hogy doktorim legyen, érdekelt a bűnmegelőzésről szóló képzés kurzusa. 2004-től 2007-ig nem is használtam a doktori címet. Az okmányirodában azonban beírták a diploma alapján a személyi igazolványomba.” atlatszo.hu

A cikk itt.