A nemrégiben a Miskolci Egyetem

 Politikatudományi Intézeténél napvilágot látott közvélemény-kutatás kapcsán tartott sajtótájékoztatót Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője. „Szakmai kifogásokra” hivatkozva többek között úgy fogalmazott: „a minta nem reprezentálja Miskolc lakosságát”.

 

 

– A megjelent közvélemény-kutatás alkalmatlan arra, hogy hű képet alkothassunk a miskolci politikai viszonyokról – nyilatkozta Gúr Nándor, „szakértői kifogásokra” hivatkozva. Mint a minap.hu megírta, a Bernáth Attila, korábbi MSZP-s választmányi elnök kezdeményezésére szerdára összehívott kerekasztal-beszélgetést végül nem tartották meg – Bernáth Attila azonban a Politikatudományi Intézet néhány munkatársa, egyetemi oktatók és hallgatók előtt elmondhatta észrevételeit, megjegyzéseit a közvélemény-kutatással kapcsolatban.

Az MSZP-sajtótájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint „a minta torz, és nem reprezentálja Miskolc lakosságát”, „az eredmények számos eleme pedig nem megbízható”, és a kutatást végzők is „amatőr kutatástechnológiai hibákat követtek el”, és „szakmai amatörizmus” jellemezte a kutatást.

Gúr Nándor követelte, hogy a helyi sajtóorgánumok „a köz javát szolgálják”, s „pártatlan, korrekt tájékoztatást adjanak”.