Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt

 

 

Hegyi időfutamverseny

VERSENYKIÍRÁS

Fővédnök: Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere

Védnök: Katona Ferenc, önkormányzati képviselő

1. A verseny célja

Hegyi időfutamverseny helyezési sorrendjeinek eldöntése 20 kategóriában. FÉRFI: SERDÜLŐ 2000-2004, IFI 1996-1999, FELNŐTT 1974-1995, SENIOR I. 1964-1973, SENIOR II. 1954-1963, VETERÁN 1913-1953 NŐI: IFI: 1996-2004, FELNŐTT: 1974-1995, SENIOR: 1913-1973. KÜLÖN KERÜLNEK ÉRTÉKELÉSRE az ORSZÁGÚTI és MTB KERÉKPÁRRAL INDULÓK. Páros időfutam, kategória nélkül! Előre meghatározott indulási időkkel!
ÚJDONSÁG!!! CSAK a X. VERSENYEN! 100 kg felett külön kategória! (Mérlegelés kötelező a rajthoz szólításkor)
A verseny nyílt, minden leigazolt és amatőr versenyző számára, aki a helyszínen benevez, és ezzel elfogadja a verseny szabályait. Célja a tehetségek felkutatása és az egészséges életmódra nevelés. Lehetőség a kerékpárosok számára erőnlétük felmérésére versenykörülmények között.

2. Rendező

Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. 3526 Miskolc, Katowice u. 5. Kirilla László 30/9284-233

3. Versenyközpont

Rajt, nevezés: Bükkszentlászlón.

Cél: Bükkszentkereszt határában, Eredményhirdetés Bükkszentkereszt BOROSTYÁN ÉTTEREM udvara.

4. Időpont, táv, gumiméret

2013. október 6. (vasárnap) 10:00. 5,3 km

A verseny típusa: Egyéni hegyi időfutam verseny, egyperces indítással. Mindenki csak egy számban indulhat! MTB kategória csak 26 X 1,5-ös külső gumi mérettől, 29-es MTB esetében minimális gumi méret: 29×2.0. A versenybíróság ellenőrzi a kerékpárokat, hogy megfelelnek-e a kategóriának! Nem megfelelő kerékpár esetén kizárhatják a versenyzőt, vagy másik kategóriába sorolhatják. A versenyen csak jó műszaki állapotú (működőképes fék és váltórendszer) kerékpárral lehet indulni!

5. Nevezés módja

Előnevezés: e-mailben kisgalya@gmail.com, Név, rajtidőpont, szül. év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város, megadásával! CSAK PONTOS ADATOKAT TARTALMAZÓ, HIÁNYTALANUL LEADOTT és BEFIZETETT ELŐNEVEZÉSEKET TUDJUK FIGYELEMBE VENNI! Az email-en érkezett előnevezések akkor válnak véglegessé, ha az előnevezéskor válaszlevélben elküldött bankszámlaszámra beérkezik az előnevezési díj, a megadott határidőig. Az utalásnál a befizetett személyek nevét és kapott indulási idejét fel kell tüntetni! Az előnevezetteknek a rajtszámot egy órával a saját rajtidejük előtt, de legkésőbb 11 óráig át kell venni. Az előnevezettek névsora a www.kisgalya.hu oldalon folyamatosan frissítésre kerül! Először feketével, amint véglegessé vált a nevezés (pénz megérkezett), színessel.

Akinek problémás az utalás, Bükkszentkereszten személyes fizetés is lehetséges előzetes egyeztetéssel. Helyszíni nevezés: a rajt területén 7.30-11.30 között van lehetőség. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!

6. Előnevezési határidő

2013. szeptember 2. – szeptember 27. (péntek). A határidő lejárta után is tudunk előre rajtszámot biztosítani, de már a magasabb nevezési díj befizetése ellenében utolsó nap október 4. (péntek)! A határidők lejártáig a megfelelő összegnek is meg kell érkezni.

7. Nevezési díj

Előnevezési díj: egyéni: 1800 Ft, páros: 3600 Ft. Előre utalással szeptember 27-ig! Szeptember 28-tól lehetőség van még helyet foglalni (csak személyes befizetés esetén!), már a helyszíni nevezési díj fejében: 2300 Ft (páros 4600 Ft) Helyszíni nevezések befizetése Bükkszentlászlón, a rajthelyszínen történik. Bükkszentkereszten a Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a megújult Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap.

8. Helyezések eldöntése, értékelés

A verseny korcsoportonkénti győztese az a versenyző, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot, külső segítség igénybe vétele nélkül! Aki külső segítséget igénybe vesz, azonnali kizárásra kerül! Autós kisérésre nincs lehetőség! A párosoknak együtt kell teljesíteni a távot, eredményük a páros 2. áthaladójának ideje. Aki a lezárt úton lefelé halad, azonnali kizárásra kerül!

9. Díjazás, eredményhirdetés

Eredményhirdetés, az utolsó beérkezőt követően max.60 perc. Korcsoportonként kupa, érem és tárgyjutalom az első három helyezettnek. Minden induló emblémázott üvegpoharat és a célban meleg ételt, teát kap ajándékba.

10. Rajtolás

Rajtolási sorrend: 10:00: első induló, majd percenkénti indítással nevezési sorrendben folyamatosan. Mindenkit név és rajtszám szerint szólítani fogunk legkésőbb 1 perccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autózás ill. a versenyzők tolása azonnali kizárással jár. A versenyidő a rajtoltató órája szerint indul!!!

11. Tájékoztatás

Az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy aki a rajt előtt szeretné felvinni a kocsit, kalkulálja bele az idejébe, hogy 9 óra 30-tól teljes útzár lesz és csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt és alatt. Az utolsó induló felérkezése után nyitjuk meg az utat! Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is!
Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat jól láthatóan a kerékpár kormányon elhelyezni. Aki elveszíti azt, vagy szándékosan megrongálja, abban az esetben a versenyzőnek új nevezést kell leadnia.
Kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!
A versenyen mindenki saját felelősségére indul, balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.
A 100 kg feletti kategóriában, CSAK olyan amatőr kerékpárosokat várunk, akik még nem álltak dobogón az Üveghuta Kupán.
A célba érkezett versenyzők időeredményei, Bükkszentkereszten a Borostyán Étterem udvarán elhelyezett táblán folyamatosan olvashatóak lesznek. Ezért mindenkit kérünk, hogy ne a célban zavarja az időmérőket!
Kb. 11 órakor és az utolsó induló után ruházat és táskák felszállítását vállaljuk.
Mindenkiről próbálunk fotót készíteni, ami a honlapunkon lesz látható az időeredményekkel együtt.
Minden résztvevő a nevezésének leadásával a verseny szabályait elfogadta, hozzájárul, hogy a X. Üveghuta Kupáról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kérhet.
12. Óvás

A versenyszámok befejezése után 30 percig fogad el a versenybíróság írásbeli észrevételt, melyet a helyszínen tárgyal és hirdeti ki az eredményét. Óvási díj 10.000 HUF