A Magyar Termék Nagydíjat idén

 elnyert 65 cég között öt olyan található, amely a megyében (is) tevékenykedik, és egy, amely miskolci üzemében gyártott termékekkel nyerte el a rangos minőségtanúsító elismerést, és a jogot a védjegy egyéves használatára.

 

 

Az idei Magyar Termék Nagydíjon a bírált pályázatok 66 százaléka, 65 cég 78 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki a minőségtanúsító elismerést. Velük együtt 420-ra emelkedett a díj történetében megítélt elismerések száma. Amint arról hírt adtunk, a 16. alkalommal odaítélt elismeréseket szerdán adták át a Parlamentben.

Elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat a Miskolcon, a Mechatronikai Parkban tevékenykedő Wet-Wipe Kft. Fő profiljuk kozmetikai, egészségügyi, ipari és mezőgazdasági területen is hasznosíthat impregnálószerek, impregnált és száraz törlőkendők gyártása. A nagydíjat Silky termékcsaládjuk nyerte el, amiben többek között babatörlőkendő, nedves toalettpapír, arctisztító, frissítő és nedves törlőkendő is szerepel.

Ugyancsak nagydíjas lett a Sopronban két, Sárospatakon pedig egy gyárat működtető Foton Kft. műanyag nyílászáróival. A vajdácskai székhelyű, de budapesti és soproni telephellyel is rendelkező Mol- Control Automatizálási és Fejlesztési Kft. Eco- Mod- System termékcsaládja. Az albertirsai, de miskolci üzemmel is rendelkező Mirelite Mirsa Zrt.-t pedig gyorsfagyasztott gyümölcsös gombócaiért díjazták.

A Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. levendula dekoros Hermész kollekcióját nemcsak a nagydíjjal, de a Magyar Újságírók Országos Szövetségének különdíjával, a Gazdasági Sajtó Díjjal is elismerték. A nagydíj mellett ugyancsak különdíjat is kapott a kazincbarcikai Ongropack Kft. habosított extrudált kivitelű PVC lemez termékcsaládja. A Magyar Export- Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. exporttámogatási különdíjat ajánlott fel a cégnek.