Az AoTerra cég szervereket telepít magánházakba és az általuk termelt hő segítségével fűtik a lakásokat. A számítási teljesítményt a társaság felhőszolgáltatásoknak adja el. 

A program érdekessége, hogy René Marcel Schretzmann vállalkozása első német cégként a Seedmatch Crowdfunding-platform segítségével összesen egymillió eurót gyűjtött össze. A megoldás számos felhasználó érdeklődését felkeltette, egyikük a Berlin-Niederschönhausenben lakó Matthias Kutschmar. A férfi hat éven át készült a ház felépítésére, az épület igazi különlegességét azonban a földszinten a vendégeknek fenntartott vécé jelenti. Ott helyezték el ugyanis azt a két fekete szerverszekrényt, amiken az AoHeat felirat olvasható.

Az AoTerra összetett szó. Az Ao maori nyelven van, a jelentése felhő, míg a terra latinul földet jelent. Az AoTerra tehát a felhőket és a földet köti össze. Az eddig kihelyezett összes szervert Németországban helyezték el, az ügyfeleknek csupán az egyszeri beszerzési költséget kell állniuk, melynek összege jelenleg körülbelül 12 000 euró. Az üzemeltetéssel kapcsolatos összes kiadást a cég vállalja magára, a felhasználó cserébe 15 éven át megkapja a szerverek által termelt hőt. 

René Marcel Schretzmann szerint egyetlen szerverszekrény képes ellátni hővel egy magánházat. A biztosított meleg víz akár 70 Celsius-fokos is lehet. Az egyetlen követelmény, hogy az adott háznak rendelkeznie kell a KfW-60 szabvánnyal és egy legalább 50 MBit/s-os internethozzáféréssel. Az év végéig közel 100 szerveres fűtőrendszert szerelnek fel, a szám 2014-re már elérheti az ötszázat.

Nemzetközi szakemberek már 2009 áprilisában azt vizsgálták, hogy a szerverközpontok hője alkalmazható-e lakóépületek fűtésére. A 19 000 négyzetméter területű Telehouse West számítógépközpont mérföldkőnek számít a környezetvédelemben, ugyanis a kilenc emeletes épületben a szerverek üzemeltetésekor felszabaduló hőből 9 MW energiát is termelnek, amit kizárólag a környező lakóövezetek fűtésére használnak. A Microsoft kutatórészlegének munkatársai 2011-ben a The Data Furnace: Heating Up with Cloud Computing nevű anyagukbangyűjtötték össze az ötleteiket. A finn fővárosban található Uszpenszkij-katedrálist szintén szerverek hőjével fűtik. A 300 négyzetméter alapterületű szerverközpontot a templom alatt 7 méterrel található egykori bunker helyiségeiben alakították ki.