Kivégezték Kim Dzsong Un volt szeretőjét is

Észak-Korea diktátora,  Kim Dzsong Un volt barátnője is azok között volt, akiket augusztus 20-án kivégeztek – írja egy dél-koreai lap.

 

Kim Dzsong Un volt barátnője is azok között az észak-koreai előadók között volt, akiket augusztus 20-án fejbe lőttek. A hivatalos verzió szerint Hjon Szongvol pornót forgatott magáról, és bibliákat rejtegetett – írja az Index a The Chosun Ilbo nevű dél-koreai lap alapján.

Az Unhusu klasszikus zenekart, amelyben Szongvol volt az egyik énekes, feloszlatták, és kivégeztek több másik tagot, köztük a 2005-ben Magyarországon kitüntetett karvezetőt is. A kivégzést végignézették a halálraítéltek családjaival is, akiket ezután munkatáborba küldtek, mert Észak-Koreában a családtagokat automatikusan bűntársként kezeli a törvény – írja a lap.

A most harmincéves Dzsong Un és Szongvol több mint tíz éve ismerkedtek meg, de az az öreg diktátor akkor megtiltotta, hogy együtt legyenek. Szongvol végül egy katonához ment feleségül, de mindenki arról pletykál, hogy Dzsong Un szeretője maradt. Közben Dzsong Un feleségül vett egy másik nőt, ugyanabból a zenekarból.