A miskolci delegáció tehát nemcsak  az ünnepre érkezett, tagjai különböző szakterületek orosz képviselőivel is találkoztak.
Miskolcot Kriza Ákos polgármester, Pfliegler Péter alpolgármester, Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója és Nagy Júlia, a TDM szervezet vezetője képviselete. A megbeszéléseken részt vett Fábián Sándor, a Magyar Turizmus Zrt. orosz külképviselet vezetője, Baranyi András, a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ igazgatója, Fábián Pál vezető konzul, valamint Varga Tamás külgazdasági szakértő is.

 

Már a látogatás első napján is találkoztak a város vezetőivel. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, Jekatyerinburg dinamikusan fejlődő város, amely segít a magyarok számára felfedezni az orosz piacot, és nagy perspektívát lát a kulturális együttműködésben és a turizmus fejlesztésében. Miskolc delegációja szorgalmazta az együttműködést az uráli egyetemmel is.
A polgármester szavai rímeltek Molnári Sándor magyar főkonzul gondolataira, aki korábban kifejtette: a fontos nemzetközi események lehetőséget adnak a magyar vállalkozásoknak, hogy csatlakozzanak egy sor projekt megvalósításához.

Bemutatkozás és study tour

Oroszország jelenleg a negyedik legfontosabb küldőterülete Miskolcnak – azaz épphogy csak lecsúszott azon országok képzeletbeli dobogójáról, ahonnan a legtöbb turista érkezik ide. Ezért is erősíti az idegenforgalmi kapcsolatokat a város és turisztikai szervezete a keleti országgal. minap.hu