Tíz csecsemő? Tizenegy?  Ott, a messzi Miskolc kórházában valami nem stimmel, sőt, nagyon nagy a baj. Amit tudunk: eddig kilenc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci kórház koraszülött-intenzívosztályán múlt hétfő óta. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint a vizsgálatok nem találtak összefüggést a halálesetek között, így a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt. Orbán Viktor miniszterelnök mindazonáltal az ügy azonnali kivizsgálására szólította fel az illetékeseket.

Amit azonban nem tudunk: hogy mindezt tényleg komolyan gondolják-e. Hogy tehát színtiszta véletlen, persze a rosszabbik, a legrosszabbik fajtából, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi csecsemő halt meg. Persze, tudjuk mi is, ilyenkor jön a klasszikus szókapcsolat, az ártatlanság vélelme – de akkor is, kilenc gyermek halála után ne tessék már azt mondani, hogy nincs gáz. Az isten szerelmére, hát hánynál van a határ?

 

 

 

Tíz csecsemő? Tizenegy? Vagy tizenötig meg sem állunk? Ott, a messzi Miskolc kórházában valami nem stimmel, sőt, nagyon nagy a baj. Miért kell ettől a mondattól félni? Miért nem lehet ezt kimondani? Aztán jöhet a komoly vizsgálat, sőt, jön is, és majd kiderül, hogy mi vagy ki volt a hibás – merthogy kell, hogy legyen racionális magyarázat. Még ha a végén beleőrülünk is.

S amibe belegondolni sem merünk: mit érezhetnek azok a szülők, akiknek a gyermeke éppen azon az osztályon fekszik most is. Bura alatt, furcsa fényben, levegő után kapkodva. S mit érezhetnek az arrafelé élő terhes nők. A férjeik. Csak azt tudjuk, hogy mi mit érzünk.
Végtelen szomorúságot és tehetetlenséget. bama.hu /  baranya megyei napilap
Mit szól hozzá?
Hozzászólása itt, a cikk alatt fog megjelenni. Kérjük ne anyázzon, ne szídja a polgármestert, (nem mindenről ő tehet). ne szidja a magyar kisebbségeket, ne használjon közízlést sértő kifejezéseket. Nem megengedett a reklámcélú hozzászólás, valamint egy hozzászólás bemásolása egyszerre több cikkhez.