Hírcsárda – Pusztán hírek

Alföldi botrányokat okozó rockopera-feldolgozása után itt a következő átértelmezés. Győzike kaphatja a darabot. A Rómeó és Júlia roma filmváltozatának elkészítése után a színház felé fordulna Gáspár

 Győző: értesüléseink szerint a showman már félig el is készült az István, a király átiratával, amely a fiatal Vajk hatalomhoz vezető útját jelenítené meg sok táncos betéttel és természetesen Nótár Maryvel. Gáspár ráadásul tekintélyes mértékű állami támogatást is kapott a darabhoz, így egyre valószínűbb, hogy valamelyik szerepre magát Mága Zoltánt keresi majd meg a rendező.

 

„Nem a feltűnősködés a célunk, inkább egy klasszikus, rockoperai hagyományokon nyugvó, nemzetegyesítő darabot szeretnénk létrehozni” – fordította le egy tolmács Győzike nyilatkozatát.”Az olyan dalok, mint a Szállj fel, sukár madár, vagy az Aranyeső a Koppányra igazi slágerek lehetnek majd, és Mága Zoltán pedig nagyon jól hegedül.”

Az István, a cigánynak megítélt állami támogatással kapcsolatban megkerestük Balog Zoltánemberi erőforrás minisztert, aki elmondta: nagyon jó, hogy végre Petrás János, a Kárpátia énekese is szerepet kap egy ilyen produkcióban.