Tárgyalásokat kezdeményezett szerdán a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Dunaferr Zrt. megvásárlásáról.

 A Dunaferr vállalatcsoport az elmúlt tíz évben, a privatizáció óta több jelentős beruházást is végrehajtott. 2006-ban fejezték be az I-es nagyolvasztó 10 millió eurós rekonstrukcióját. 2007-ben a vállalatcsoport 49 milliárd forintot költött beruházásra: ebből az összegből egyebek között 10,7 milliárd forintos költséggel fejlesztették a meleghengerművet, 11 milliárd forintot fordítottak a hideghengermű korszerűsítésére, s megkezdték az új horganyzó építését. 2008-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök avatta fel az ISD Dunaferr 160 millió eurós beruházását: a mintegy 40 milliárd forint értékű fejlesztéssel a hideghengermű első üteme fejeződött be. Szintén 2008-ban egy 1,5 milliárd forintos környezetvédelmi beruházással évi mintegy 2 ezer köbméter szálló portól mentesítették Dunaújváros levegőjét. 2009-ben 280 millió forintból felújították az I. nagyolvasztót a hatékony és biztonságos technológiai működés érdekében.

2012-ben tízmilliárd forintos beruházás fejeződött be az ISD Dunaferr Zrt-nél: a meleghengermű kapacitását növelő, úgynevezett léptetőgerendás hevítő kemencét helyeztek üzembe. 2013. áprilisában jelentette be a Dunaferr, hogy folytatódik a válság előtt megkezdett modernizációs program a meleghengerműben, ezért mintegy hárommilliárd forint értékű fejlesztést hajtanak végre. 2013. június 15-én felavatták az ISD Kokszoló Kft. új technológiai vízkezelő telepét Dunaújvárosban. A hárommilliárd forintos beruházással a kokszolási folyamat során keletkező vizekből a nitrogént és a szerves összetevőket biológiai úton tudják eltávolítani. Szintén ezen a napon jelentette be a vállalatcsoport cégvezetője, hogy megkezdődik az év elején leállított 1-es számú kohó felújítása. A kivitelezés összköltsége nagyságrendileg 3-4 milliárd forintra tehető, és várhatóan az év végére fejeződik be.