Megrázó változások jönnek Magyarországon .
Földes András
Borostásan jelent meg egy Csányi Sándor OTP-elnököt leuzsorásozó sajtótájékoztatón Lázár János. Egy ilyen jelentőségű arcszőrzetváltozás a kremlinológia szabályai szerint óriási változásokat jelent a belpolitikában. Mi következik most? Államosítják az OTP-t? Újabb bankadó? Orbán Ráhel lesz a Sziget programigazgatója?
lázár.jpg
Nem egyszerű sármborostáról van szó, hanem kicsit hosszabb, elhanyagolt hatást keltő, rég-nem-borotválkoztam-mert-még-nekem-is-annyi-a-gondom szakállkezdeménnyel állunk szemben. Az, hogy Lázár János alakját a pr-osok közelítik a hitelkárosult kisemberéhez, jelzi: jelentős változásokra számíthatunk.
Amennyiben Lázár legközelebb kopott öltönyben jelenne meg a sajtó előtt, vegye ki a pénzét a bankból. Ha a kockásinges Lázár János a sajtótájékoztató végén megpróbálja elpasszolni lézerblokkolóját az újságírók közt, esetleg tippeket keres pénzért beperelhető kommentre, hagyja el az országot.
Lázár János lázad valami ellen
Az Index által megkeresett sztájliszt, Lendvai Lilla szerint Lázár új szakálla „abszolút egy divatozásos történet, de nem rossz vonal”. A stylist szerint az arcszőrzet a politikusok, illetve diplomaták körében általában nem elfogadott, ezért a szakállviselet mindenképpen lázadásnak számít. Lendvai szerint az államtitkár nem akart senkire sem hasonlítani, ugyanakkor magatartásával hasonlóan rúgta fel a szabályokat, mint egykor Deutsch Tamás a fülbevalójával.
Lázár mai szakálla a szakértő szerint „eléggé ápolt, valószínűleg szánt rá időt”, ugyanis hasonlít azokra a szakállakra és borostákra, amiket mostanában számos divathirdetésben láthatunk, „politikusként trendinek lenni pedig progresszív”. A szakáll amúgy klasszikusan a férfiasság demonstrálásának eszköze, Lendvai szerint itt is erről lehet szó. A stylist ugyanakkor reméli, hogy Lázár példáját mások is fogják követni, ugyanis szerinte a magyar politikusok nem túlságosan adnak a divatra
. Földes András/http://kepviselofunky.blog.hu