Kiknek építette a Fidesz valójában a Selyemréti strandot?

 

Ezt a kérdést tette fel sajtótájékoztatóján Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő azok után, hogy tömegével érkeznek a panaszok a radikális párthoz a strandot ellepő igénytelen emberek miatt.

Mint mondta, a miskolciak éveket vártak arra, hogy végre legyen egy olyan fürdő a városban, ahol méltó módon kikapcsolódhatnak. Ehhez képest a helyieknek továbbra is Tiszaújvárosba kell járniuk – tette hozzá -, hiszen mióta átadták a Selyemréti strandot, az cigány famíliák perpatvaraitól, erőszakoskodásaitól hangos. Kérdés, honnan van pénzük a magukat mélyszegénynek feltüntető, valójában mélyigénytelen nagycsaládoknak megfizetni az 1000-1800 forintos belépőt, hangsúlyozta a politikus. Kiemelte, a napokban többen arról informálták, hogy Miskolcon és környékén származás szerint osztogatnak ingyenes, illetve 470 forintos kedvezményes jegyet az említett célcsoportnak.

A képviselő jelezte, az ügyben tájékoztatást kért a jegyzőtől, azonban választ egyelőre nem kapott, ezért most a terület országgyűlési képviselőjétől Csöbör Katalintól vár a nyilvánosságon keresztül magyarázatot a tömegével megjelenő renitensek esetleges ingyen fürdőztetésére. Emlékeztetett, Csöbör Katalin maga is szeret ajándékokat osztogatni, legutóbb Alsózsolcán, Felsőzsolcán és Arnóton osztott ki több ezer segélycsomagot. „Nem tételezem fel, hogy képviselő asszony ajándék fürdőbelépőket is adott a száraztészta mellé, de talán tudja, kik szabadították rá a renitenseket a pihenni vágyó miskolciakra tekintettel arra, hogy köztudottan nagyon jó viszonyt ápol a cigány nemzetiségi önkormányzattal” – fogalmazott Jakab.

Szerinte az elmúlt hetek történései alapján jól látható, hogy a Fidesz nemhogy az Avason vagy Lyukóvölgyben, de még egy strandon sem tud rendet tartani. „A Jobbik számtalanszor elmondta már, ha nincs rend Miskolcon, hiába építünk milliárdos strandot vagy bármi mást, az nem a miskolciakat fogja szolgálni, hanem a rendbontók martaléka lesz” – húzta alá a radikális politikus. Hozzátette, ha a Jobbik megkapja a felhatalmazást a választóktól Miskolc vezetésére, szigorú és következetes hatósági munkával fognak véget vetni a városban évek óta növekvő káosznak.