Rövidesen megkezdődik a létszámleépítés  az ISD Dunaferr Zrt.-nél a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik – közölte a vállalat menedzsmentje hétfőn. A cég közleménye szerint a tulajdonosok képviseletében Oleg Mkrtcsan, az ISD Korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja és Jevgenyij Potapov, az ISD Korporáció gazdasági vezérigazgató-helyettese múlt pénteken jelentették be a leépítési szándékot, amikor Dunaújvárosba látogattak.

 

A tulajdonosok költségoptimalizálási programja a munkavállalói létszám 1500 fős csökkenésével jár, ez magába foglalja a cégcsoport tagvállalatainak létszámcsökkentését és a kölcsönzött munkaerő számának optimalizálását is. A vezetés 2013. augusztus 15-ig elindítja ennek érdekében a szükséges hivatalos eljárást – ismerteti a közlemény.

A cégvezetés júniusban jelentette be, hogy jelentős leépítésre készül a vállalat. Akkor azt mondták, akár a fehérgalléros dolgozók 30-40 százalékától is megválhatnak. A cégcsoportnál összesen több mint 7500 ember dolgozik (ebből a Dunaferr 5200 embert foglalkoztat), és a leépítés várhatóan a termelési részt kevésbé fogja érinteni.