Három eset. Épül az új rend. Vagyis  már itt van. Gratulálok. Sikerült. Leírok néhány esetet: Ki lehet találni melyik a fikció és melyik a valóság.

1. Egy nyugdíjas utazik a buszon. Mások is utaznak a buszon. Sokan utaznak a buszon. Két kamasz is utazik a buszon. Egy kettes ülésen ülnek, úgy hogy lábukat felteszik a szemben lévő két ülésre, úgy hogy nem érdekli őket, hogy mások mit gondolnak erről. A koszos cipőjüket nem veszik le, hanem azt az ülésre teszik. A jóérzésű emberek amikor ezt látják, odaszólnak nekik, hogy srácok veszitek le a lábatokat azonnal… A kamaszok leveszik lábukat és elnézést kérnek és elszégyellik magukat.

2. Egy nyugdíjas utazik a buszon. Mások is utaznak a buszon. Sokan utaznak a buszon. Két kamasz is utazik a buszon. Egy kettes ülésen ülnek, úgy hogy lábukat felteszik a szemben lévő két ülésre, úgy hogy nem érdekli őket, hogy mások mit gondolnak erről. A koszos cipőjüket nem veszik le, hanem azt az ülésre teszik. A jóérzésű emberek amikor ezt látják, odaszólnak a buszsofőrnek, hogy intézkedjen. A buszsofőr odaszól nekik, hogy vegyék le a lábukat, vagy leszállítja őket a buszról. A kamaszok leveszik lábukat és elnézést kérnek.

3. Egy nyugdíjas utazik a buszon. Mások is utaznak a buszon. Sokan utaznak a buszon. Két kamasz cigány is utazik a buszon. Egy kettes ülésen ülnek, úgy hogy lábukat felteszik a szemben lévő két ülésre, úgy hogy nem érdekli őket, hogy mások mit gondolnak erről. A koszos cipőjüket nem veszik le, hanem azt az ülésre teszik. A jóérzésű emberek amikor ezt látják, szólni akarnak, de nem szólnak. Összeszorítják ajkaikat és inkább elharapják azt, mint hogy szólnának. Nem szólnak sem a buszsofőrnek, mert félnek, féltik az életüket, mert láttak és tapasztaltak már sok hasonlót. ÁTNEVELŐDTEK. Inkább elkerülik a konfliktust…hiszen csak húsz perc és ott vannak. Így a két cigány kamasz megérkezik az úticéljához.

Na jó így a végén bevallom egyik sem volt fikció. De szeretném megkérdezni, hogy Te amikor felháborodsz azon a megkülönböztetésen, amit írtam, Te szólnál-e a két suhancnak? Vagy Te is féltenéd az életed?