Run, Az edzés végére könnyen úgy nézhet ki a delikvens, mint egy pandamaci

A Runner’s World magazin összegyűjtötte, melyek a legfurább, egyben legviccesebb öltözködési és divatszokások a futók körében. Vannak köztük olyanok, amelyekkel mi is gyakran találkozhatunk a futópályákon, és amelyek amellett, hogy furák, egyszerre érthetetlenek is.

Mezítlábas cipő hosszú szárú zoknival

Az utóbbi időben elterjedtek a mezítlábas cipők, sokan futnak valamilyen minimalista, vagy FiveFingers cipőben, amivel semmi gond nincsen. Ám az nagyon vicces látvány, amikor valaki a mezítlábas cipőhöz valaki hosszú szárú, feltűnő zoknit húz.

Nadrágba tűrt póló

Ezt a szerelést főleg a pasik erőltetik, és valljuk be, nem biztos, hogy ezzel túl divatos és megnyerő látványt nyújtanak. A betűrt póló futás közben tekeredhet a nadrágban, dörzsölhet, kényelmetlenné válhat, épp ezért is érthetetlen, miért viselik így egyesek a futópólójukat.

Triatlonos egybe-mez

A triatlonos mezt azért találták ki, hogy a sportoló ugyanabban a kényelmes, gyorsan száradó, áramvonalas cuccban tudjon úszni, bringázni, majd futni. Viszont azoknak, akik „csak” futnak, valószínűleg semmi szükségük arra, hogy ilyen mezben edzenek. Lehet, hogy csak menőnek szeretnének tűnni?

rffp-8.jpg

Mínuszokban félmeztelenül

Szinte mindenki találkozott már olyan elvetemült „hőssel”, aki télen a mínuszokkal, hóval, faggyal dacolva is félmeztelenül gyűri a kilométerekkel. Ennek azonban semmi értelme, hiszen ettől senki nem lesz keményebb, inkább csak kihűlnek az izmai, a teste pedig inkább arra fordítja az energiát, hogy melegen tartsa a létfontosságú szerveket ahelyett, hogy a futással „foglalkozna”.

Kiengedett haj

Itt egy női szokás, ami fura. Úgy látszik, vannak hosszú hajú lányok, akiknek örömet okoz, ha mindenütt ott a hajuk, ide-oda libeg körülöttük, rátapad a nyakukra, az arcukra, belemegy a szájukba – vagy másokéba… Szerintem összefogott hajjal kényelmesebb és könnyebb futni.

Teljes smink

A nők szeretnek szépek lenni még sport közben is, de a smink talán kissé túlzás. Lefolyik, elkenődik, főleg nyáron, az edzés végére könnyen úgy nézhet ki a delikvens, mint egy pandamaci.

Tapinacira bő short

Főként télen hordanak sokan hosszú tapadós nadrágot, és fölötte bő shortot. Ennek két oka lehet, az egyik, hogy valaki szégyelli a fenekét, és el akarja takarni, a másik pedig az, hogy fázik a hátsója. Akármelyikről is van szó, talán jobb, ha rövid tapinacit veszünk alulra, és fölé egy bővebb hosszút.

Szerinted melyik a legfurább? Tudsz még ilyen fura szokást?