Egy mályinkai lakóház előtt az éjszakai órákban négy fiatalember trágár kifejezéseket kiabált a ház lakóinak. Ezt követően M. Ferenc 19 éves nekézsenyi, M. Ádám 23 éves, Cs. Bence 20 éves mályinkai, és B. Márk 18 éves dédestapolcsányi lakosok a kerítés kapuját egy cross motorral megrongálták majd az udvarra is bementek és a ház ajtaját rugdosták. A kiértesített rendőrjárőrök a garázda fiatalembereket előállították.
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság eljárást indított garázdaság bűntettének minősített esete miatt négy fiatalember ellen. A rendelkezésre álló információk szerint Tiszakarádon 20.30 óra körüli időben H. Krisztián 23 éves, H. Lajos és H. Endre 19 éves tiszakarádi és R. Balázs 25 éves alsóberecki lakosok korábbi nézeteltérésük miatt összeverekedtek. A cselekmény következtében mindannyian megsérültek. A garázda fiatalokat a kiértesített rendőrjárőrök előállították.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt V. Csaba 27 éves sajószentpéteri lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Miskolcon 2013.augusztus 2-án 16.00 óra körüli időben előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazott egy 38 éves miskolci lakost, aki a cselekmény következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos életveszélyes sérülést szenvedett. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, előállították és őrizetbe vették.