Zöldmezős beruházást indít Gyöngyösön a Procter&Gamble (P&G) cégcsoport, a részleteket pénteken jelentik be. A rendezvényen beszédet mond Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Papp Kitti, a P&G közép-európai pénzügyi igazgatója. A Procter&Gamble második magyarországi gyára a gyöngyösi ipari parkban épül fel mintegy 85 millió dollárból, és 150 munkahelyet teremt.

A mintegy 85 millió dolláros beruházással megvalósuló gyöngyösi létesítmény a P&G második gyára lesz Magyarországon, az új gyár a gyöngyösi ipari parkban épül fel mintegy 240 ezer négyzetméteren. A beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott pelenkák a magyar piacon és az unió egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, a közel-keleti és az afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba.  

A beruházás 150 új munkahelyet teremt, az első termékek várhatóan az idei év végén kerülhetnek a boltokba. Magyarországon a vállalat 1991 óta van jelen, jelenleg mintegy 220 főt foglakoztat. Első beruházása a Hyginett Kft. csömöri gyáregysége volt, ahol az elmúlt 22 évben mintegy 240 millió dollár értékű beruházás történt. A csömöri gyár közel 800 munkatársat foglalkoztat, és több száz helyi beszállítóval áll partneri kapcsolatban. 

A világ egyik legnagyobb fogyasztási-cikk gyártójának számító P&G nettó árbevétele 2012-ben 83,68 millió dollár volt, a vállalat világszerte 120 ezer embert foglalkoztat.