Sebestyén megmondja a frankót

A miskolci postaládákban megjelenő , MSZP kiadású szórólap kapcsán szólalt meg Sebestyén László országgyűlési képviselő, aki szerint alapvető probléma az azon szereplő állításokkal, hogy semmi nem igaz belőlük. (archív fotó)

 

A szórólap újra Kriza Ákos polgármester utcájának aszfaltozása kapcsán kéri számon a jelenlegi városvezetést. Sebestyén László szerint feltételezhető, hogy aki összeállította, több ciklus óta önkormányzati képviselő, ennek ellenére fogalma sincs az önkormányzat működéséről. Hozzátette: jobb lenne, ha a szocialisták is megtanulnák, meddig terjed az önkormányzati képviselő jogosítványa. Egy önkormányzati képviselőnek nincs joga, se lehetősége arra, hogy szerződést, főként útépítésit írjon alá. Ezzel szemben joga van a választókörzetében felmerülő és a lakosság által is jelzett problémákra konkrét javaslatot tenni.

Az utak rossz állapota miatt 2006 és 2010 között legalább húsz levelet küldött Káli Sándor volt polgármesternek és legalább ugyanennyi alkalommal szólalt fel a közgyűlésben.
– Amit számon kérnek rajtam, a Margitai és a Közdomb utca összekötőjének rendbetételét nem Kriza Ákos, hanem a többi ott lakó kérvényezte tőlem 2006-tól folyamatosan. Megjegyzem, hogy 144 folyóméter, 4 illetve 3 méter szélességű út, amely összesen 502 négyzetméter, 1,2 millió forintba került, nettó. Ez fajlagosan 2390 forint/négyzetméter. Abban az időben egy négyzetméter 6-10 ezer forintba került. Árajánlatokat én kértem, de kíváncsi lennék rá, hogy az akkori MSZP-s városvezetés tud-e ilyen olcsó árajánlatot felmutatni abból az időszakból – mondja az országgyűlési képviselő.

Hozzátette: megrendelni, szerződést kötni, műszakilag ellenőrizni, számlát igazolni neki mint önkormányzati képviselőnek semmi joga nem volt, ez Káli Sándor és az akkori városháza jogosítványa volt. Ezt az utat a többi tizenöt hasonlóval együtt, amelyek a képviselő kezdeményezésére a körzetében elkészültek, mind a városvezetés bonyolította teljes egészében, amit dokumentumokkal tud bizonyítani.

– Én, mint akkori ellenzéki önkormányzati képviselő elég szívósan végigdolgoztam a négyéves ciklust, ennek is köszönhető, hogy a 2010-es választásokon a miskolciak nekünk, a Fidesz-KDNP jelöltjeinek szavaztak bizalmat. Tudjuk, hogy a szocialisták sok mindent megpróbálnak a hatalomért, de csak magukat járatják le. Nemrégiben a Blikk is elveszített egy pert Kriza Ákos, Miskolc polgármester ellen, mert valótlant állított a lap, a szocialisták a választást vesztik el majd emiatt – zárta szavait Sebestyén László.