Rablás bűntett megalapozott gyanúja  miatt vette 2013. július 29-én bűnügyi őrizetbe a 23 éves K. Richárdot a Miskolci Rendőrkapitányság. A nyomozás adatai szerint a férfi július elsején Miskolcon, a Tetemváron egy fiatalembert arra szólított fel, hogy adja át neki „megnézésre” márkás tornacipőjét. A sértett nem állt rá a lábbeli mustrának, ezért K. Richárd bántalmazta őt. A rabló ezt követően zsákmányával elmenekült a helyszínről.

Női ruhákat akart ellopni egy miskolci áruházból az a lány, akit tetten értek. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a vizsolyi 19 éves K. Nikolettel szemben. A nyomozás adatai szerint a tolvaj a ruhákon lévő lopást gátló eszközöket megrongálva akarta eltulajdonítani a holmikat, de cselekménye közben tetten érték. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a tolvajt.
Kukorica-tolvajokat értek tetten a rendőrök Hernádnémeti és Bőcs között. Az 53 éves B. Gyula és a 24 éves B. László 2013. július 29-én a kora reggeli órákban fejenként több tíz kiló kukoricát tulajdonított el, amikor a rendőrjárőrök tetten érték őket. A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette a terménytolvajokat.