Luxustanfolyamra küldte lányát az adóoptimalizáló Győzike

Busás összeget kellett azért  fizetniük Győzikééknek, hogy lányuk Amerikában tanulhasson, eközben a családnak több tíz milliós adótartozása van.

Győzikéék nem szoronganak amiatt, hogy kifizessék a 22 milliós adótartozásukat az állam felé. Miközben komoly elmaradással szerepelnek a NAV listáján, addig lányuk luxusnyelvtanfolyamra jár Amerikában – derül ki a Blikk cikkéből. A cigány showman korábban azt mondta, hogy lánya ösztöndíjasként diplomataképzőbe jár külföldön, azonban Evelin kiposztolta az oklevelét az egyik közösségi oldalra, melyből kiderül, hogy a fiatal lány egy egyhónapos nyelvtanfolyamon vett részt. A Blikk információi szerint a képzés kiutazással együtt körülbelül másfél millió forintba került. A tanfolyamon Evelin a B2-es szintet teljesítette, amely egy intenzív középfokú képzéssel egyenlő, ára 3000 euró, vagyis körülbelül 900 ezer forint. A cég honlapján egyébként az is kiderül, hogy nyáron felárat számolnak, de azt nem tüntetik fel, hogy mennyit.

A cigány celeb elkényeztetett lánya azzal is dicsekedett, hogy személyi edző foglakozik vele és speciális diétát követ, de a profilján lévő fotókból az is kiderül, iskola után nem otthon ül, hanem luxuskörülmények között bulizik, vásárolgat és bejárja a szigetet. A Blikk számításai szerint az út körülbelül 3 millió forintba kerülhetett.

Fotó: Facebook

A lap megkereste Győzikét is. „Az embereknek az is baj, ha egy cigány tanul, az is, ha nem – fakadt ki a cigány média-mutatványos, aki bevallotta, hogy lánya elvégzett egy nyelvtanfolyamot, sőt azt is hozzátette, hogy Evelin délutánonként felkészítőre jár a diplomataképzőhöz.

Azt pedig kikérte magának, hogy bárki is foglalkozzon azzal, hogy fent vannak az adósok listáján, véleménye szerint ez az ő magánügyük.

A Blikk még tavaly év elején számolt be arról, hogy Győzike és felesége, Bea asszony neve is eltűnt a NAV adóslistájáról. Azt megelőzően a tízmillió forint feletti összeggel, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező magánszemélyek között szerepeltek.

A tavalyi év második felében sikerült megúsznia a pénzmosási ügyet is – írja a lap, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ugyanis megszüntette a nyomozást a nagymamától kapott százmilliók ügyében Gáspár Győző ellen. Így a börtönt is megúszta Bea asszonnyal együtt, hiszen tavaly ősszel a 22 milliós adócsalási ügyben felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, egy újabb elmarasztaló ítélet könnyen a rács mögé juttathatta volna őket.

Korábban csalás és pénzmosás gyanúja miatt indítottak eljárást a cigány média-mutatványok ellen, amit a korábbi gyanú szerint bűntársakkal követett el. Győzike azt állította, jóléte annak köszönhető, hogy nagymamája, Maris mama adott neki 196 millió forint készpénzt, vásárolt három házat dédunokáinak, és százötven milliós vagyonát is ráhagyta, ez összesen közel 400 milliós érték. De később hivatalosan is kiderült, a vád megbukott. Úgy tűnik azonban, Győzikének ismét anyagi gondjai támadtak, hiszen neve megint ott virít az adósok listáján. Ráadásul korábban hajdúszoboszlói címmel tartották nyilván, most pedig már salgótarjáni otthonuk címe olvasható a neve mellett. Hogy ennek mi az oka, arról Győző csak szűkszavúan nyilatkozott a lapnak.