Egy pohár limonádéval kedvesedik minden látogatójának és vendégének a Miskolc Bolt

A frissítő italokat a bolt és  a Tourinform melletti Miskolc Caféban készítik, és amíg a kánikula tart, minden betérő kaphat belőle egy pohárral, a fél nyolcas nyitástól, egészen zárásig.

 

A város frekventált pontjain hétfőn is vizet osztottak, és locsolták az utakat, ám aki tehette, az amennyire lehetett, hűvösen tartott lakásban vagy víz mellett keresett menedéket. Ez meglátszott a Selyemréti strand forgalmán is.

 

– Még keressük az apró hibákat, és a legjobb beállításokat – magyarázta a próbaüzem mibenlétét Bodnár László, a strand főmérnöke. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például a hétvégén 3000 fő volt az egyidejű látogatók maximális száma a területen, ez hétfőre növekedett annak köszönhetően, hogy sikerült új zöld területet fogadóképessé tenniük a strand dolgozóinak.

 

Néhány látogatónak emiatt várakoznia kellett a hétvégén, hiszen a strandolók biztonsága érdekében egyszerre csak 3000 ember lehetett bent, és amikor a rendszerük szerint elérték ezt a limitet, meg kellett várniuk az újabb hűsölni vágyóknak, míg valaki elhagyta a strand területét. A kisebb kellemetlenség ellenére is kitűnően teljesített a Selyemréti strand, ugyanis szombaton 3850 belépőt értékesítettek a jegypénztárokban. A vasárnapi adatokat még nem összesítették, de a főmérnök szerint hasonlóval számolnak. minap.hu