A garázdaság minősített esetének  megalapozott gyanúja miatt indított eljárást A. József 41 éves, L. Sándor 26 éves, L. Lajosné 60 éves és L. Lajos 35 éves sajószentpéteri lakosok ellen a rendőrség. A négy elkövető 2013. július 27-én 03.30 óra körüli időben Kazincbarcikán egy szórakozóhely előtt bántalmazott egy férfit. Egy 21 éves helyi fiatalember rájuk szólt, hogy hagyják abba cselekményüket, de ekkor nekitámadtak. A bántalmazás következtében a fiatal sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A négy garázda elkövetőt a rendőrjárőrök előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.
Az Ózdi Rendőrkapitányság is garázdaság minősített esetének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendelkezésre álló információk szerint Ózdon 21.45 óra körüli időben B. Mihály 22 éves helyi lakos a korábban ellopott kerékpárját vélte látni a 34 éves L. Zsolt udvarán. Ezért sértő szavakkal felelősségre vonta a férfit, majd összeverekedtek. A verekedésbe az idősebb férfi oldalán beavatkozott a szemben lakó 22 éves V. Lajos is. Az egymást fa karókkal kölcsönösen ütlegelők könnyű sérüléseket szenvedtek. Mindhárom garázda férfit az ózdi rendőrök előállították.
Az Edelényi Rendőrkapitányság szintén garázdaság minősített esetének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendelkezésre álló információk szerint Rakacán 22.52 óra körüli időben vasvillával és ásóval felfegyverkezve J. Tamás és K. Sándor 32 éves helyi lakosok korábbi sérelmük miatt összeverekedtek egy 47 éves asszonnyal. A kiértesített rendőrjárőrök az elkövetőket elfogták és előállították az Edelényi Rendőrkapitányságra.
Megyénk rendőrei az elmúlt 24 órában tíz személyt vettek szabálysértési őrizetbe, a Miskolci Rendőrkapitányság hat főt rendzavarás, két elkövetőt lopás, az Ózdi Rendőrkapitányság két személyt lopás miatt. A rendőrkapitányságok 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé az elkövetőket.