Becsmérlő, lenéző, az áldozatot hibáztató, védhetetlen bejegyzést tett közzé saját Facebook-profilján egy Blikknél dolgozó videós újságíró, akitől azonnali hatállyal megvált a szerkesztőség – írja a Blikk.

 

Ahogy arról beszámoltunk, két fiatal fiú valószínűleg megerőszakolt egy 15 éves, ittas lányt. Az esetről videó is készült.

Az ügyet a Blikk munkatársa így kommentálta a Facebookon: „Rohadtul felhaboritonak erzem, hogy ha egy elkenyeztetett gazdag 15 eves suna eszmeletlenre issza magat, osszefekszik ket csavoval, majd mikor ezzel szembesul, csak azt kell mondania, hogy nem tudott semmirol, es maris 15 evre bortonbezarhatnak ket embert. Majd maskor nem iszod ajultra magad, ribi!” Droppa Gergely később kitörölte a posztot és bocsánatot kért, de nem azért, amiért sértegette a lányt, hanem azért, mert pár embert megbánthatott.

A Blikk a délután folyamán Murányi Marcell főszerkesztő és Papp Gábor lapigazgató aláírásával az alábbi közleményt jelentette meg: „Becsmérlő, lenéző, az áldozatot hibáztató, védhetetlen bejegyzést tett közzé saját Facebook-profilján egy Blikknél dolgozó videós újságíró, akitől azonnali hatállyal megvált a szerkesztőség. A Blikk bocsánatot kér a bejegyzés miatt az áldozattól, és mindazoktól, akik emiatt emberi méltóságukban sértve érzik magukat, valamint elhatárolódik a bejegyzést közzé tévő személytől, akinek álláspontját a legkisebb mértékben sem osztja a Blikk szerkesztősége.”