Súlyos szövegértelmezési nehézségek vannak a miskolci MSZP-nél – így reagált a Fidesz önkormányzati képviselője képviselőtársa, a szocialista Bartha György sajtótájékoztatójára.

 

A miskolci szocialisták minden igyekezetük ellenére sem értik, súlyosabb esetben, előrehaladottabb állapotban, pedig esetleg nem akarják érteni azokat a mondatokat, amelyeket nyílt levelében a miskolciak védelmében írt meg a minap Kriza Ákos polgármester – írja az MSZP sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva a FIDESZ-KDNP miskolci frakciószövetsége nevében Seresné Horváth Zsuzsanna önkormányzati képviselő.

Pedig véleménye szerint a levelében Kriza Ákos világosan fogalmazott. A polgármester idézte a néhány nappal ezelőtt elkészült kormányrendelet, amely felhívja a fejlesztési minisztert egy, a gázkészülékek-, vezetékek, csatlakozók felülvizsgálatáról szóló új szabályozás megalkotására. E szerint a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók műszaki, biztonsági felülvizsgálatának a költségét a gázszolgáltatónak kell majd viselnie. Ennek a kormányzati akaratnak megfelelően, módosítani kell a földgázellátásról szóló törvényt, ami várhatóan a parlament őszi ülésszakának az elején, azaz még szeptemberben megtörténik. Kriza Ákos ezután azt hangsúlyozta nyílt levelében, hogy a törvénymódosítással változni fog a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók ez év végéig szóló kötelező felülvizsgálati ideje is. Ezért arra kérte az illetékeseket, azaz a lakásszövetkezeti elnököket, házkezelőségi vezetőket, a lakóingatlanok közös képviselőit, hogy a tényleg heteken belül várható parlamenti döntésig már ne rendeljenek meg felülvizsgálati munkálatokat a különféle vállalkozóktól. Teljesen érthető gondolatmenet – írja az önkormányzati képviselő.

Kivéve a miskolci MSZP-sek számára, akik ha a gáz szót meghallják, csak a gázáremelés jut az eszükbe és azután, vagy éppen ezért, rögtön kavarni, dezinformálni kezdenek.
A jóhiszemű miskolciak nevében tisztelettel kérjük az MSZP-seket, ezt ne tegyék, hazugságaikkal ne riogassák városunk polgárait! – zárta közleményét Seresné Horváth Zsuzsanna.