A Sanoma tévécsatornája kitörne a bulvárból, aminek első lépéseként információink szerint augusztus 20-án elindítja a hírszájtja nevét viselő híradóját.

 

A Hír24 iparági pletykák szerint olyan Magyarországon ismeretlen műfajú, mindössze 6-8 témát alaposan, riportosan feldolgozó hírműsor lesz, ami arra törekszik, hogy jobban megértesse a nézőkkel a hírek hátterét, és azt, hogy az egyes politikai-gazdasági döntések hogyan befolyásolják az életünket. A koncepció kialakításában úgy tudjuk, részt vesz Baló György is, aki tavaly januárban hagyta ott a közmédiát, miután másfél évig nem kapott munkát.

De nem ő lesz az egyetlen volt MTVA-s a stábban, a lehetséges hétvégi műsorvezetők között említik például Bakos Piroska külpolitikai újságírót, a magyar uniós elnökség egykori szóvivőjét, aki májusban távozott a köztévétől.

De a Story4 híradójának dolgozik Siklós András, az m1 Híradó egykori műsorvezetője, M. Kiss Csaba, az m1-es Szempont kirúgott műsorvezetője, Benyó Rita, a közmédia parlamenti tudósítója, Az Este riportere, László Pál, Az Este riportere, Németh Árpád, a Duna tv külpolitikai szerkesztője, Bencze Andrea, a Duna tv Heti Hírmondójának vezető szerkesztője, és Vidos Mihály is, aki az MTV hírháttérműsoraiban dolgozott riporterként és 2010-ben Junior Prima-díjat kapott. A stáb úgy tudjuk, már hónapok óta forgat, hogy felkészüljön az indulásra.

Borsány-Gyenes András, a Story tv vezérigazgató-helyettese megerősítette értesüléseinket, de mint mondta, a stáb nem a volt közmédiások gyűjtőhelye lesz, hiszen hozzájuk szerződött a TV2 Aktívjából és Naplójából korábbról ismert Keleti Andrea, az RTL Klub és az Info Rádió egykori műsorvezetője, Ignáth Márk, és más ismert RTL-es is érkezni fog még. (Tudomásunk szerint Péterfi Judit, akit a Fókusz riportereként ismerhetnek a nézők).

A vezérigazgató-helyettes az augusztus 20-ai indulást nem erősítette meg, csak annyit mondott, hogy „a hírműsor – amit én jobban szeretek információs magazinműsornak hívni – az őszi tévés szezon kezdetekor már képernyőn lesz”. Úgy tudjuk, hogy a félórás híradó két kiadásban fog megjelenni a Story4-en, este 9-kor és fél 11-kor, de Borsány-Gyenes erre sem adott konkrét választ adni, mint mondta, „idejében benne lesz a Színes RTV-ben a kezdési idő”. index.hu