Javuló villamosközlekedés, a  felvetett problémákra udvarias válaszadás, meghallgatásra talált észrevételek – csak néhány, a hétfői, Selyemréti Közösségi Házban megtartott lakossági fórumon elhangzott vélemények közül. A városvezetés kezdeményezésére elindult „A hivatal házhoz megy” című programsorozat újabb állomásához érkezett, ezúttal a 1. és a 10. sz. választási körzetben összevontan tartottak fórumot.

 

A sorozat célja közelebb kerülni a lakosokhoz, az MVK Zrt. szempontjából az utasokhoz, problémáikat jobban megismerni, és a legégetőbbekre megoldást találni – legyen szó akár közösségi közlekedésről, akár közbiztonságról, vagy városüzemeltetésről.

Nánási-Kocsis Norbert, a 10. sz. választási körzet önkormányzati képviselője a lakossági fórum előtt elmondta, még 2011-ben tartott egy, szintén a közösségi közlekedés aktuális problémái köré épített fórumot, ahol a lakosok feltehették kérdéseiket, és javaslatokat, észrevételeket fogalmazhattak meg a választási körzet közösségi közlekedését illetően.

– A lakosok elmondták észrevételeiket, melyek meghallgatásra találtak, hiszen az MVK Zrt. ütemtervébe beillesztette a felmerült problémákat, majd megoldást talált rájuk. Ennek köszönhetően például sűrűbben járnak este a 24-es buszok, de a 12-es autóbusz is már a Repülőtér és a Miskolci Egyetem között jár. Ami probléma akkor felmerült, azok megoldódtak – emlékeztetett az önkormányzati képviselő, hozzátéve, azóta a lakók nem jeleztek felé közösségi közlekedésben jelentkező gondot.

– Az 1. és a 10. sz. választási körzet lakossági fórumát ugyanakkor éppen azért vontuk össze, mert számítottunk rá, hogy a számtalan fogadóórámnak is köszönhetően a választókörzetemből kevesebb panasz érkezik majd – tette hozzá. minap.hu