Az együttműködés célja, hogy új,  innovatív termékek jelenjenek meg a háztartási berendezések piacán, továbbá, hogy jobban kihasználják a rendelkezésre álló gyártókapacitásokat. A Panasonic és a Gorenje mindenekelőtt a hűtőszekrények, a konyhai eszközök és a mosógépek fejlesztésében, gyártásban és értékesítésében segítené egymást. Franjo Bobinac, a Gorenje vezérigazgatója közölte, hogy a partneri együttműködés „történelmi mérföldkő” a cég életében, míg Laurent Abadie, a Panasonic európai vezetője azt emelte ki, hogy a Gorenje elkötelezett az innovatív és a magas minőségű termékek létrehozása iránt, így ideális partner a számukra. Fontos ugyanakkor, hogy a kooperáció az európai és az orosz piacra korlátozódik.

Bobinac külön örömét fejezte ki a Panasonic tulajdonrész-vásárlása miatt. A japán vállalat részvényenként 4,31 eurót fizet és a részvényesek augusztus 23-án döntenek az ügyben. Amennyiben elfogadják a tranzakciót, akkor a Panasonic újabb tulajdonrészt szerezhet a Gorenjében. A japán társaság vállalta, hogy a következő öt évben a szlovén vezetők engedélye nélkül nem növeli 13 százalék fölé a tulajdonrészét. Felmerült egy új mosógépgyártó üzem létrehozása és a jelenlegi terjesztési csatornák hatékonyabb kihasználása.

A tranzakció tökéletesen illeszkedik a Panasonic koncepciójába. A társaság már tavaly szeptemberben jelezte, hogy rendkívül fontosnak tartja a különböző eszközök és rendszerek összekötését, s ebben álláspontja szerint a televízióra és az okostelefonra kiemelt szerep hárulhat. Célja egy átfogó hálózat létrehozása, ahol az okostelefonok, a táblagépek, a televíziók, s DVD-lejátszók, a multimédiás központok, a hűtő-, illetve fűtőrendszerek, a világítás, a garázskapu, az ajtók, a hűtőszekrények és más háztartási berendezések is kapcsolatba léphetnek egymássa