A nyári lecsó, a friss az igazi

A nyári lecsó, a friss az igazi
Miskolc – Közel félszáz csapat már nevezett a III. Lecsó- és Pecsenyefesztiválra, de várják még a főzni vágyókat.

Az első fesztivál születésénél lapunk is „bábáskodott”, egészen pontosan Észak-Agora levelezőfórumunk néhány tagja találta ki, legyen ilyen fesztivál. Mára kinőtte magát a rendezvény, eddig közel félszáz csapat nevezett az augusztus 3-i program, amely a Majális Parkban lesz. A főzőverseny mellett kézműves forgatag, fellépők, koncertek várják majd a látogatókat.

Egyik fellépő lesz Balla Miklós, a Miskolc Dixieland Band vezetője is, aki ezúttal – szólóműsorával – készül a fesztiválra. Sőt már július 7-én a Miskolci Vásáron is hirdeti az augusztus 3-i fesztivált, ugyanis Magic Clarinet műsorát ott is hallhatja majd a közönség. Balla Miklós elmondta: fellépésével és az ott megvásárolható CD-ből befolyt összeggel szeretné támogatni a III. Lecsó- és Pecsenyefesztivált szervező Csendhagja Alapítványt.

Ha már lecsófesztivál, akkor Balla Miklóst is megkérdeztük: szereti-e a lecsót és szokott-e főzni. „Szeretem a lecsót, minden változatban, de legfőképp a tojást. De nem szoktam főzni, szerencsére van, aki elkészíti nekem. Természetesen, ha bográcsban készül, abba szívesen besegítek. Mi télre is szoktunk eltenni lecsót, persze az igazi az a nyári, friss alapanyagokból” – válaszolta.

Hogy milyen is az igazi lecsó és melyik a legjobb, az a fesztiválon eldől. Összesen hat díjat osztanak ki a csapatok közt, a Vándorkupa mellett az idén lesz egy újdonság is, ezt Kanyog Miklós, a rendezvény főszervezője találta ki: díjazzák a legvidámabb csapatot is.

Ha valaki kedvet kapott a lecsófőzéshez, esetleg a pecsenyesütéshez, az még jelentkezhet am.janost@gmail.com email címen.  boon.hu