Igen, mélyen tisztelt polgártársak,  ez az egész ügy undorító és mocskos. Ahhoz is nehezen szoktunk hozzá, hogy bizony a politika az adóforintokat és a közvagyont időnként sajátjaként kezeli. De a Fidesz új fejezetet nyitott. Ha ennek a történetnek nem szakad 2014-ben vége, a magyar politikatörténet legmocskosabb időszaka következik, vagy már itt van?

 

Itt nem arról van szó, hogy haver megnyer egy állami építkezést és abból jut pénzhez. Itt nem arról van szó, hogy a tánti olcsóért vesz egy önkormányzati bérlakást. De nem is arról van szó, hogy a sógor olcsón privatizál egy állami üzemet. Ennek a korszaknak vége. Új korszak kezdődőt.

Itt arról van szó, hogy először el kell venni mástól a megélhetést, a vagyont, a jót. Majd, ha már azt elvettem, akkor azt oda adóm a spanoknak. Amiről igazán mocskos ez, hogy kettő hónap leforgása alatt 40 ezer ember -most figyelj- 4 MÁV állománnyi ember, megélhetése lehetetlenült el. Egyetlen egy cél érdekében: hogy a haverseregnek legyen még egy kis pénze.

Nem is az érdekel, hogy a benzinkutak nem árulhatnak cigit, nem is az érdekel, hogy a hipermarketekben nem lesz cigi, de még az sem, érdekel, hogy kisboltból eltűnik. Azok a kis trafikos családok érdekelnek, akinek a dohány volt a fő bevételük.

Ja, és hogy multival ki lett-e baszva? Nyilván nem. Minden CBA-ban ott figyel a Dohánybolt, a többi meg szépen kilóra felvásárolta a koncessziót. Ki az aki egyszál gatyában maradt? Te. És felháborodsz? Nem, teszed a dolgod amit a hatalom elvár tőled: kussolsz. De meddig? Meddig lehet ezt csinálni?

Ok, egy pillanatra, mondjuk azt, hogy azért nem nyertek a többiek mert szar pályázatot adtak be. Nos, a jelek szerint a Fidesznyikek még a látszatra sem adtak. Visszaküldték a vesztes pályázatokat a tulajdonosnak, ez idáig rendben van. De volt olyan, aki tűzőgéppel szépen összekapcsolta az oldalakat.

Forrás: Facebook/ Trafik-károsultak

 

Aztán a visszaküldött pályázatokon ugyanazok a kapcsok, papír gyűrődés nélkül megmaradtak. Nem lehet, úgy elolvasni egy összetűzőt dokumentumot, hogy  az a kapcsoknál ne sérüljön. Magyarul, neked esélyed sem volt trafikot nyerni. Hiába írtad meg, dolgoztál vele. Csak a spanok, csak a Fidesz. 

És miért mondom, hogy egy korszak kezdete ez? Mert nem csak a trafikokról van szó. Ugyan így jártak el a magánnyugdíj pénztáraknál, a földbérletpályázatoknál. Most a patikákkal megy a trükközés és a takarékszövetkezetekkel. 

És holnap mi jön? Nem tudhatod. Lehet az autómosód, a könyvesboltod, a vendégházad, vagy épp kerékpárszervized tetszik meg valamelyik pártkádernek. Biztos, hogy ilyen országban szeretnél élni?