Farkas Ervint nyolc rendbeli  lopásért két év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Pécsi Törvényszék kedden. A férfi kiakadt az ítélet hallatán, minősíthetetlenül kiabált a bírónővel. Rablásért adnak ennyit, nem piti lopásért – elégedetlenkedett keddi tárgyalásán a férfi. – A bírónő nem hozott humánus döntést, ha kijövök, embert ölök és kapok öt évet – kiabálta a Farkas Ervin, aki büszkén vállalta arcát.

A férfi élettársa a hosszú bűnlajstroma ellenére hisz abban, hogy Ervin megjavulhat.

 

 

– Egy utolsó esélyt adok neki, amíg nálunk lakott Palkonyán, rendesen dolgozott, szépen nevelte közös gyerekünket – mondta lapunknak az élettárs.

A férfi két éves gyerekére hivatkozva kérte büntetésének enyhítését. Élettársa vállalta, hogy megtéríti a szerelme által 2012-ben okozott 8 rendbeli lopásból eredő 120 ezer forintos kárt. – Mindent megteszek, hogy előbb szabadulhasson, szükségem van rá. Ha részletekben is, de kifizetem a kárt – tette hozzá a lány.

A 28 éves férfi szakképzetlen, nyolc osztályt végzett, vagyontalan, alkalmi munkából tengette életét, amiért napi négyezer forintot kapott.
Farkas Ervin 14 éves kora óta bűnöző, ötször ítélte el a bíróság, okirattal való visszaélésért, súlyos testi sértésért, lopásért, orgazdaságért, bankkártyával való visszaélésért és rablásért. Többszörös visszaesőnek számít, ezért szabott ki rá fegyházbüntetést a bíróság.

Ervin minden esetben ittas volt, egyebek mellett kabátot lopott a Hungária utca egyik lakásból, 83 ezer forintot a Ferencesek utcai Aranycipó pékség kasszájából, és mobiltelefonokat éttermek teraszairól a Ferencesek és a Király utcában. A férfi minden cselekményt elismert, arra hivatkozott, hogy nem volt pénze, ezért lopott.

– Ügyfelem a bíróság előtti viselkedése miatt kizárta magát a kedvezményes szabadulás lehetőségéből, így le kell töltenie az egész büntetését – mondta lapunknak a férfi kirendelt ügyvédje. borsonline.hu