Kész fürdőterveket adtak át a Selyemrétre vonatkozóan 2010-ben a városvezetésnek a szocialisták – jelentette ki Simon Gábor, Varga László országgyűlési és Tompa Sándor önkormányzati képviselő a strand átadását és bejárását követően.

Simon Gábor elmondta, a strandfejlesztésre rendelkezésre állt az önrész is, és amennyiben nem írnak ki új közbeszerzési eljárást, úgy már 2011-ben átadható lett volna az öt új medence, ennek ellenére a miskolci szocialisták is örülnek annak, hogy átadták a fürdőt, és csak remélni tudják, hogy a közelgő nyitással pont kerül a több cikluson átívelő fejlesztés végére.

Varga László hangsúlyozta, apukaként örül annak, hogy átadták az új medencéket, azonban cáfolta, hogy Miskolc 2005 és 2010 közt vesztette volna el fürdővárosi szerepét, hangsúlyozta, szerinte ez akkor történt meg – még 2002 előtt –, mikor az akkori fideszes városvezetés alvállalkozóknak szervezte ki a strandot. Hangsúlyozta, a szocialista városvezetés idején megújult a Barlangfürdő és a Várfürdő is, és bár a selyemréti fejlesztést nem tudták elindítani, a pénz rendelkezésre állt.

A fürdő átadásával kapcsolatban elmondták, bár a strandnyitás késik, a miskolci szocialisták is remélik, hogy hamarosan látogató lesz a Selyemréti Strandfürdő, és pont kerül ennek a fejlesztés végére, illetve a politikusok reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban is, hogy további fürdő- és egyéb fejlesztések is indulnak hamarosan Miskolcon.