Korábban június 11-ére tervezték  a vár felújításáról szóló kivitelezési szerződés aláírását, azonban az egyik ajánlattevő cég jogorvoslati eljárást indított. Mindezzel kapcsolatban a miskolci önkormányzat arról tájékoztatott, hogy elkezdődött a diósgyőri vár kivitelezésének közbeszerzésére vonatkozó jogorvoslati eljárás. Ha a Laki Zrt. kérelmét elutasítja a döntőbizottság, akkor minimum 30, maximum 60 nappal kell számolni a szerződéskötésig. Viszont ha helyt adnak a kérelemnek, akkor minimum 42-45 nap, maximum 72-75 nap lehet a szerződéskötés napja. Itt az lehet a kockázat a kockázat, hogy a döntést megtámadják.
A döntőbizottságnak ugyanis 30 napos határideje van az ügyre alapesetben, amennyiben tárgyalásra kerül sor. (Nem mellékesen a 30 napos határidő egy alkalommal további 30 nappal meghosszabbítható a döntőbizottság által).
Korábban: „érvénytelenségi ok”
Szabó Máté, a miskolci polgármesteri hivatal kommunikációs tanácsadója azt is tudatta: ha elutasítják a Laki Zrt. kérelmét, akkor a döntést követően a Zeron Zrt.-vel a szerződést megkötheti Miskolc, és nincs további szerződéskötési moratórium. Viszont ha helyt ad a döntőbizottság a Laki Zrt. kérelmének, akkor új bírálóbizottsági ülést kell tartani, új döntést hozni, újra ki kell küldeni az összegzést, és újraindul a 10 napos szerződéskötési moratórium, mely alatt a döntést az ajánlattevők ismételten megtámadhatják. (Ez további minimum 12-15 nappal hosszabbítja az eljárást.)
Kiderült, hogy a Laki Épületszobrász Zrt. a belső vár rekonstrukciójára tett ajánlatot. Ajánlatukban a Közbeszerző Szervezet több érvénytelenségi okot talált, mely alapján azt érvénytelennek nyilvánította – mindezt még korábban kommunikálta a miskolci városháza az üggyel kapcsolatban. boon.hu