Belügyminiszterünk anno 3  éve megígérte, hogy 2 héten belül rendet tesz (bár hogy hol azt nem mondta). Ma már ott tartunk hogy mi leszünk Európa legbiztonságosabb országa, ezen belül Miskolc egy élhető város aminek a szíve az Avas lakótelep ahol a fészekrakó probléma csak a demagóg ellenzék fantazmagóriája ? Ehhez képes az erőszakos bűncselekmények száma még a kozmetikázok statisztikák szerint is 40%-al nőtt.

A 90-es években is Chicago-nak becézett városrészben hovatovább lassan polgárháború kipattanásáig feszült a helyzet.
A szóvivő szerint az állomány erején felül teljesít, csak a közbiztonság és az elvárásokhoz képest besarcolt horribilis bírságok nem egy és ugyanaz, sőt köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Hogy az ember a lépcsőház előtti lépcsőkön családi életet élő népes népcsoporttól nem tud bejutni a saját lakásába az egy dolog, hogy ugyanezen emberek ott végzik a szükségüket bárki szeme láttára a közös lakóhelyiségekben ahol rájuk jön az is egy dolog.
A gyerekek drágább biciklivel, játékkal, márkás ruhában az utcára történő leengedéséhez biztonsági ember kell az már kicsit bosszantó.
A fényes nappal történő csoportos rablások szabálysértésnek minősítése vérlázító.
De hogy szombati ebéd után a városközpontban való sétálgatás közben azt látom hogy a fent sem nevén nevezett népcsoport (mert az rasszizmus) legifjabb tagjai azzal szórakoznak, hogy tisztességes munkában megőszült idős hölgyek háta mögött a fejberúgásukat imitálják az már mindennek a teteje.
Mindezt a térfigyelő kamerák kereszttüzében.
Ha a kormány terve szerint egy Lunik 2 -t szeretnének csinálni a valaha tényleg szebb napokat és igazi lakóközösséget látott városrészből akkor tájékoztassa az itt ragadt és mára kisebbségben élő normális embereket és teremtse meg a feltételeket a költözéshez vagy ennek a hatalmas problémának a szőnyeg alá söprését fejezze be mert ez a robbanásig feszül helyzet nem szül jó és békés végkifejletet.

Tisztelettel egy anonimitását az egészsége érdekében védő itt élő.