Álommeló és Moldova miskolci könyve

Himnuszok, könyvek, bloggerek , fesztiválok – városaink szeretnék saját jó hírüket kelteni. Ám néha az összebarkácsolt városmarketing egészen kínosan sül el.

 

Eger városa nemrégiben igazi „álommelót” hirdetett meg: bloggereknek nyújt teljes ellátást, költőpénzt a nyáron, s cserébe mindössze azt várja el a nyertes pályázóktól, hogy tegyék közzé az élményeiket az interneten. A cél nyilván az, hogy a beszámolókból tűnjön ki, milyen jó hely a hevesi megyeszékhely.

Múzeumok éjszakája Egerben. Meg lehet írni.

Volt már egy hasonló – nagyobb volumenű – próbálkozás Magyarországon: Miskolc a 2000-es évek végén könyvet rendelt Moldova Györgytől a város hírnevének öregbítésére. Egernek intő jel lehet, hogy az „acélvárosban” végül a vezetésnek nem jött be az elkészült riportkötet, mert szerintük az „sötét fellegeket festett a miskolci tájkép fölé, nem vett tudomást a város kulturális értékeiről, csak a rossz dolgokról készített leltárt”. Szerződést is bontottak az íróval, aki ugyanakkor úgy vélte, ő csak az igazságot írta meg Miskolcról, s könyvét a történtek ellenére megjelentette. hvg.hu