Ismeretlen támadók agyonlőttek  tíz külföldi turistát vasárnapra virradóan Pakisztán északi részén – közölte a rendőrség. Az áldozatok közül öt ukrán, három kínai, kettő pedig orosz volt. Egy pakisztáni nő is életét vesztette.

Az eset Gilgit város környékén történt, helyi idő szerint hajnali fél egykor. A szálloda a világ kilencedik legmagasabb hegyének, a Nanga Parbatnak a lábánál van, egy hegymászó alaptábornál. A meggyilkoltak legtöbbje hegymászó volt.

 

A rendőrség szóvivője a Reuters hírügynökségnek elmondta, a támadók berontottak a szállodába és minden további nélkül tüzet nyitottak az ott tartózkodókra. Mivel a szálló igen nehezen megközelíthető környéken fekszik, a holttesteket helikopterrel hozzák majd ki. A merényletért egyelőre senki nem vállata a felelősséget, a támadók mind elmenekültek a tetthelyről.

A kínai határ mentén fekvő Giglit-Baltisztát régebben biztonságos környékként emlegették a sajtóban, de az elmúlt években az itt élő shia származású, és ezzel Pakisztánban kisebbségnek szémító lakosok ellen militáns csoportok számos támadást intéztek.