Illegális fegyverkovács és kuncsaftjai rendőrkézen

Miskolc – A nyomozás adatai szerint egy alsózsolcai férfi légfegyvereket alakított át lőfegyverekké és azokat a hozzájuk használatos éleslőszerekkel és hangtompítókkal tovább értékesítette több személynek, főként orvvadászat céljára.

 

A Miskolci Rendőrkapitányág Felderítő Alosztályalőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást 2013. május 8-án egy alsózsolcai lakos ellen. A mára felgöngyölített ügy adatai szerint a 29 éves Z. Gergely légfegyvereket alakított át lőfegyverekké és azokat a hozzájuk használatos éleslőszerekkel és hangtompítókkal tovább értékesítette több személynek.

A nyomozás során a felderítők beazonosították afegyvereket megvásárló személyeket is. A beszerzett adatok alapján, összehangolt rendőri intézkedések keretében Borsod-Abaúj-Zemplén Megye több településén házkutatásokat hajtottak végre, amelyek során a nyomozók több átalakított puskát, hangtompítót, céltávcsövet, nagyobb mennyiségben különböző kaliberű lőszert, valamint trófeát foglaltak le.

Az eljárás során az illegális fegyverkovács mellett további hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként.