A néhány zacskó tésztát, lisztet és egyéb alapvető élelmiszert tartalmazó csomagot az ezerhetven lakosú faluban több mint hétszáz rászoruló vehette át a helyi művelődési házban. Köztük volt egyik nol.hu olvasó is, aki felháborodva elmondta: sok idős ember félelmében aláírta a segélycsomagok mellé kihelyezett fideszes aláírásgyűjtő ívet is, attól tartva, hogy ellenkező esetben legközelebb nem kap majd az adományból.

 

Nyeste Lászlót, az MSZP Borsod megyei alelnökét később a helyszínen arról tájékoztatták, hogy a falu fideszes polgármestere vitte oda az aláírásgyűjtő ívet, mondván: hadd írja alá, aki akarja.

Megkerestük Vályi László polgármestert, aki azt mondta: kora délután elment az aláírásgyűjtő ívért, s elhozta azt a művelődési központból. Szerinte nem szabálytalan, hogy ugyanott kampányoljanak a rezsicsökkentés mellett, ahol az EU-s élelmiszersegélyt osztják, és senkit nem köteleztek arra, hogy aláírja az ívet. Közölte: abból a megfontolásból vitte oda ezt a dokumentumot, hogy ott egyszerre sok ember fordul meg, s így jó lehetőség adódik a véleménynyilvánításra. nol.hu