Lopják Mancsot

Már csaknem öt éve napirenden  van egy Mancsról szóló film forgatása, 2007-ben a francia sztár, Jean Reno is szóba került, mint főszereplő. Lehóczki László elmondta, annak idején folytak egyeztetések, nemzetközi együttműködés is szóba került, hat ország részvételével, hogy az eredeti helyszíneken forgathassák az eseményeket. Ezek végül mind csak tervek maradtak, most pedig a híradásokból értesült róla, hogy nyáron elkezdődik egy „Mancsról szóló” film forgatása.

 

A legendás mentőkutya egykori gazdája különösen felháborítónak tartja azokat a nyilatkozatokat, melyek szerint „A film a valós eseményektől elszakadva meseszerűen dolgozza fel egy lúzer pasi és egy lúzer kutya sikersztoriját”. Mint mondja, több száz éles bevetésben, életmentésben, kutatásban vettek részt Mancs kutyájával itthon és külföldön. Ez a név fogalommá vált, Mancsnak szobra van Miskolcon, méltatlannak érzi, hogy mindenféle meséket költsenek róla, egy kis költségvetésű filmben, az ő teljes megkérdezésük nélkül.

¬ Nyilván a név „húzóerejét” szeretnék felhasználni, a nézettség növeléséhez, ez azonban nem így működik – hangoztatta Lehóczki László, elmondva, hogy jogi egyeztetések folynak az ügyben.minap.hu