Mentőöv a barcikai kórháznak
2012. júnus 21. 11:04 >> Hírek
Kazincbarcika – Mégis maradhat a szülészet, általános belgyógyászat és a sürgősségi ellátás

 

Mégis megmaradhat a szülészet, az általános belgyógyászat és a sürgősségi ellátás a kazincbarcikai kórházban, tájékoztatta lapunkat Demeter Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, ezért álláspontja szerint okafogyottá vált a csütörtök délutánra a kórház parkolójába szervezett civil tiltakozás és az aláírásgyűjtés.

Demeter Zoltán kifejtette: mikor meghallotta, hogy a „szárnyra kapott a mendemonda” a kazincbarcikai kórház bezárásáról, elfekvővő alakításáról, mint a négyes számú választókerület fideszes elnöke felvette a kapcsolatot és személyesen tárgyalt a frissen kinevezett Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterrel, hogy a kazincbarcikai kórházzal kapcsolatos elképzeléseket vizsgálják felül, mert 110 ezer ember nem maradhat ellátatlanul.

Az átalakítás természetesen valamennyi kórházat, így a kazincbarcikait is érinti, de megmarad a szülészet, sürgősségi ellátás és az általános belgyógyászat a szükséges ágyszámmal. Az izsófalvai pszichiátriai szakkórház és betegotthon „bekerül” a barcikai kórházba, de Demeter Zoltán elmondása szerint ezek a változások fokozatosan mennek majd végbe, és ami a legfontosabb, nem járnak munkahelyek megszüntetésével.

ÉM-SZP – boon.hu