A vagyonuk is rámehet Bara József agyonverésére azoknak a rendőröknek, akiket kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsít az ügyészség.

 

Az áldozat családja információink szerint ugyanis azt fontolgatja, hogy még a büntetőeljárás során kártérítést követel B. Viktortól és B. Csongortól, akik az izsáki rendőrőrsön bántalmazták brutálisan a kisebb lopás ürügyén Orgoványban előállított férfit. Ha a bíróság jogosnak találja követelésüket, a családtagok akár milliókat is kaphatnak, de nem csak tőlük, hanem munkaadójuktól, a rendőrségtől is.

 

A büntetőeljárás során már polgárjogi igényt fogunk előterjeszteni a vádlottakkal szemben. Ez ugyanis gyorsabb elbírálású, mint ha külön eljárást kezdeményeznénk – erősítette meg a Blikk információit dr. Magyar György ügyvéd. Amennyiben a szakértői vélemény elkészül, és bebizonyosodik, hogy Bara József halálát rendőri bántalmazás okozta, az ORFK-hoz, valamint a Belügyminisztériumhoz fordulunk a kártérítés ügyében. Peren kívül szeretnénk megegyezni – tette hozzá a jogi képviselő